Gasilsko srečanje 2012

Tako smo poimenovali letošnje zaključno srečanje gasilcev. Običajno je bil to celodnevni izlet, ker pa je v zadnjih letih zanimanje in število udeležencev nekoliko upadlo, ostaja le pri srečanju. Tako je ob neki priložnosti padla ideja, da poromamo na bližnjo romarsko pot k Mariji Pomočnici na Zaplaz in nadaljujemo s kosilom v bližnji gostilni.

Ob zbiranju prijav se je izkazalo kot zelo dobra in sprejeta odločitev, kajti število udeležencev je preseglo naša pričakovanja. Skupaj se nas je na kosilu zbralo 81 gasilcev in prijateljev. Tiste, ki smo se na pot odpravili peš, smo se ob pol osmi zjutraj zbrali pred gasilnim domom v Dobu. Nekaj pohodnikov oziroma romarjev se nam je pridružilo še med potjo, tako da nas je bilo vseh skupaj 52 pohodnikov. Med potjo smo bili kar nekajkrat povabljeni na kavico in čaj, zadnje okrepčilo s sendvičem pa nas je čakalo na robu gozda pod vasjo Razbore. Vreme, kljub slabšim obetom, smo imeli na svoji strani. Po dobrih treh urah hoje smo prispeli na Zaplaz, kjer smo ob 11.30 imeli sv. mašo, ki jo je daroval g. Janez Petek. Med mašo je prepeval moški pevski zbor Dob, kateri so zapeli tudi pred cerkvijo in kasneje na družabnem delu, ki smo ga nadaljevali v gostilni Ravnikar na Čatežu. Nazaj se nas je peš podalo samo še peščica, ostali pa so se v dolino popeljali.

Tako smo letos simbolično zaključili gasilsko leto v mesecu požarne varnosti. Aktivnosti pa za nas še zdaleč niso končane, saj se že vneto pripravljamo na gasilsko tekmovanje. Kot prvo bo na vrsti občinsko prvenstvo, ki se ga bomo udeležili s tremi ekipami, čaka pa nas tudi kviz gasilske tematike za mlajše predstavnike. Tako hkrati aktivno zaključujemo staro in začenjamo novo gasilsko leto v upanju, da bo to leto brez intervencij in veliko družabnih dogodkov.