Občinsko gasilsko tekmovanje, Višnja Gora 20. in 21.10.2012

Gasilci iz PGD Dob smo se na letošnje tekmovanje podali s tremi ekipami. V soboto, ko je tekmovanje potekalo za mladino smo v Višnjo Goro odšli z ekipo pionirjev in mladincev, v nedeljo na dan članskega tekmovanja pa samo z moško ekipo B. Tekmovanje je vsebovalo gasilko vajo, štafetni tek in kot novost zadnjih let, vaja razvrščanja.

Ta konec tedna, ki je bil rezerviran za gasilsko tekmovanje je bil lahko bi rekli zadnji poletni vikend v tej jeseni. Začeli smo res da v bolj hladnem jutru, iz katerega pa je nastal sončen in topel dan.

Naši pionirji so ob otvoritvi imeli čast, da dvignejo tekmovalno zastavo, kasneje s tekmovanjem pa so imeli smolo, kajti sodniki so pionirsko ekipo diskvalificirali.

Večji uspeh in zadovoljstvo ob razglasitvi rezultatov pa je imela mladinska ekipa, ki je osvojila odlično drugo mesto. Bili pa smo eno izmed redkih, ali morda edino društvo, ki smo na tekmovanje prišli urejeni kot se za mlade gasilce spodobi, se pravi v gasilskih delovnih oblekah.

Naslednji dan je moška ekipa v kategoriji B, osvojila drugo mesto.

S samim nastopom in našimi uvrstitvami na letošnjem občinskem gasilskem tekmovanju smo bili zadovoljni, je pa seveda vse skupaj malo zagrenila diskvalifikacija pionirske ekipe. Prav gotovo je bil za mlade tekmovalce to hud moralen udarec in naslednjič moramo storiti več, da do podobnih sankcij ne bi prihajalo.

 

Pionirji (7-12 let)

Katja Vidic, Anja Antončič, Ajda Zupančič, Ana Kastelic, Nika Vidic, Nina Grabnar, Jan Verbič, Miha Čebular, Matic Ostanek in dve rezervi Aljaž Hočevar in Andraž Zupančič.

 

Mladinci (12 -16 let) :Jaka Škrabec, David Klemenčič, Toni Čebular, Vid Muhadžić, Tomaž Rus, Simon Smrekar, David Grabnar, Martin Ostanek in David Kastelic

Člani B ekipe

Galerija: