VAŠKO KRESOVANJE 2022

Po dobrih dveh letih korone in prepovedi javnih prireditev, smo se mladina prostovoljnega gasilskega društva Dob odločili, da po sproščanju ukrepov zopet organiziramo vaško kresovanje.

Priprave na prireditev so se začele dobra dva meseca prej, z sestanki o načrtih organizacije prireditve. Že na prvem sestanku smo potrdili idejo, da letos na kresovanju igra živa glasba, in sicer ansambel Osvajalci.

Ker gre za javno prireditev na kateri se uporablja odprti ogenj, smo morali dobiti dovoljenje za izvedbo prireditve na upravni enoti, in ga po številnih dokazilih,pogojih,soglasjih (letos smo prvič na sploh morali plačati najemnino za vaško igrišče) tudi dobili.

Z izdelavo kresa smo pričeli dober teden pred prireditvijo, z nabiranjem materiala(hlodovine) in nato z samo postavitvijo kresa na njegovi standardni lokaciji. Z pomočjo sodobne mehanizacije smo kres postavili v dobrih treh dneh. Kres je v višino meril 7m in 60cm.

Naši pogledi so večkrat strmeli v naše mobilne telefone,kjer smo gledali vremensko napoved,saj nas je pri delu večkrat dobro namočilo, v preteklih letih pa nismo imeli velikokrat sreče z dobrim vremenom, saj se je za prireditev vedno vsaj malo orosilo. A tokratna napoved je kazala, da bo vreme na dan dogodka lepo, celo najlepše v tistem tednu.

Zagreto smo začeli postavljati še prireditveni prostor, postavili smo jurčke,mize in klopi, postavili kuhinjo,plesišče, pripeljali oder,napeljali razsvetljavo… in upali na najboljše. Sobotno popoldne se je počasi prevešal v večer, ansambel je začel igrati, mi pa smo bili pripravljeni, da pogostimo prve obiskovalce.

Po osmi uri se je začel prireditveni prostor lepo polniti, in nekje ob devetih,ko smo tudi prižgali kres je bil prireditveni prostor nabito poln. Obiskovalci so lahko uživali ob dobrih čevapčičih našega žar mojstra Jožeta in pijači, ki so jo stregle naše mlade gasilke, v dobri glasbi, plesu in seveda ob pogledu na veličasten goreč kres.

Z odzivom obiskovalcev na prireditev smo več kot zadovoljni, saj smo dokazali, da lahko tudi mladi (najstarejši član je star malo manj kot 25let) organiziramo prireditev, ki se po delu in izkupičku lahko kosa tudi z kakšno gasilsko veselico.

Vsi postavljalci in vsi ki smo sodelovali na prireditvi (bilo nas je 25 ) se zahvaljujemo vsem ki ste prišli na prireditev in nam s tem pokazali vašo podporo. Hvala tudi vsem, ki ste nam pri organizaciji prireditve kakorkoli pomagali.

Vsem še enkrat en velik HVALA.

Vse vas pa že sedaj vabimo naslednje leto , na tradicionalno vaško kresovanje v Dobu 2023