Srečno in blagoslovljeno 2022

Vstopili smo že v prvi mesec leta, koledniško voščilo, ki se je tudi letos širilo pa naših vaseh, pa še kar odmeva v naših srcih.

Voščimo vam tudi v imenu PGD Dob in nas, ki vsebinsko polnimo to spletno stran, želimo Vam veliko sreče, blagoslova, zdravja in osebnega zadovoljstva.

Koledovanje, tako kot je bilo nekoč, nam lahko opišejo naši starejši krajani, ni pa imelo namena kot današnje. Danes koledniki poleg izrečenega voščila zbirajo finančna sredstva, ki je namenjeno našim misijonarjem, ki delujejo v revnejših deželah po svetu.
Letos smo sestavili kar tri ekipe malih kolednikov, ki so v spremstvu odraslih kolednikov in kar dveh harmonikašev, prehodili celo sosesko. Bili smo prav vesela družba. Hvala lepa vsem, ki ste omogočili in pripravili koledovanje in vsem, ki ste darovali. Vaši darovi bodo preko misijonske pisarne dosegli  otroke v najrevnejših predelih sveta in jim omogočili lepši dan, morda dodaten obrok hrane ali pa šolski zvezek.

Koledovanje v Dobuski soseski ima sedaj že tudi tradicijo. Prvič smo obširno koledovali v letu 2011 in pozornost našemu takratnemu koledovanju, so ob obletnici izkazali tudi na Župnjiskem utripu od svetga Vida. Prilagamo del zapisa:
20+G+M+B+12 se je pisalo prvič!
10 let je tradicija koledniške akcije v naši župniji. Naša časovnica pomni njene začetke. Šele, ko pobuda doseže zagnane podpornike se premakne. Veseli smo, da pobudniki prvega koledovanja po Dobu tudi danes tiho in zvesto nadaljujejo začeto poslanstvo.s
Odpri spodnjo povezavo in spoznaj prvo koledniško akcijo: https://issuu.com/zupnijski.utrip/docs/e-zupnijski_utrip_leto_2012/3

Če ste si ogledali slike v zgornji povezavi, ste z žalostjo v srcu lahko obudili spomin na dva kolednika, ki sta žal že prestopila prag večnosti.

V galeriji pa si lahko ogledate praznične utrinke, jaslice iz naših vasi, koledovanje in praznično osvetlitev.