Naši pritrkovalci ponovno v Cankarjevem domu

Združeni šentviški pritrkovalci so  v nedeljo, 19. decembra 2021, nastopili v Cankarjevem domu v Ljubljani. Sodelovali  so na »Tradicionalnem božičnem koncertu 2021« Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, v veliki Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Pritrkovali so na šentviške miniaturne zvonove. Nastopili so v treh samostojnih točkah z izvedbo: Marcinove po tri naokol, Vasermarš po topelt in Radetzky. Sodelovalo je vseh pet dobuskih pritrkovalcev, in sicer David Klemenčič, Matej Smrekar, Jaka Škrabec, Tomaž Rus in Simon Smrekar ter šentviški Janez Bijec st. in Jože Mehle. Koncert je  prenašal tudi Prvi program Radia Slovenija. Njihov nastop lahko poslušate na priloženem izrezu omenjenega prenosa. Da fantje obvladajo ritem in udarjanje na zvonove,  gotovo potrjuje dejstvo, da so že drugič bili povabljeni k sodelovanju na koncertu z omenjenim orkestrom.

Fantje so nedeljo preživeli kar v Cankarjevem domu, saj je kmalu po opoldanski generalki sledil prvi koncert ob 17. uri in nato še drugi ob 20. uri, za ogrevanje pa so pred tem miniaturne zvonove peljali v Ljubljano in seveda v poznih večernih urah nazaj  v Šentvid.

Vsem sodelujočim pritrkovalcem še enkrat čestitamo za tako prestižen nastop in se jim obenem zahvaljujemo za promocijo kraja, saj so bili na koncertnem listu predstavljeni kot skupina »Pritrkovalci iz Šentvida pri Stični« in naj se ve, da v Šentvidu niso doma samo pevci, ampak tudi generacije nadarjenih pritrkovalcev z več desetletno tradicijo, za katero pa ima največjo zaslugo družina Bijec.