Gasilska sektorska vaja

Gasilska vaja sektorja Šentvid pri Stični je v mesecu požarne varnosti letos potekala na operativnem področju PGD Dob pri Šentvidu.

Vaja: »Gori mehanična delavnica v Podborštu«
V zelo kratkem času so bila na kraju dogodka vsa PGD iz sektorja Šentvid pri Stični ( (PGD Dob, Hrastov Dol, Sobrače, Temenica, Radohova vas in Šentvid pri Stični). Ob prihodu na kraj vaje, je vsako društvo dobilo dodatna navodila. Stekla je akcija gašenja in reševanja ponesrečenca iz močno zadimljenje delavnice.

Po uspešno opravljenem delu so se vsa društva zbrala pri gasilnem domu PGD Dob pri Šentvidu, kjer je bila na igrišču kratka analiza gasilske sektorske vaje. Po besedah poveljnika GZ Ivančna Gorica Slavka Zaletelja, bo podrobna analiza opravljena in posredovana po zaključku vseh sektorskih vaj v GZ Ivančna Gorica.

Poleg poveljnika GZ sta si vajo ogledala še poveljnik sektorja Šentvid pri Stični Branko Praznik ter predsednik PGD Stična Rok Oven.

Po uradnem delu je v gasilnem domu sledil še družabni del, ki so ga za vse prisotne gasilce pripravile naše članice, finančno pa KS Dob.

foto: Lado Markelj  in Silvo Škrabec