God sv. Florjana – gasilski praznik

Ob godu sv. Florjana – 4. maja se gasilci zadnja desetletja že tradicionalno  udeležujemo Florjanovih maš. Pri njih se spominjamo naših pokojnih in bolnih prijateljev gasilcev ter prosimo blagoslova za nas in varstvo naših domov. Poudarjeno je bilo, da smo gasilci v vasi ali skupnosti tisti, ki povezujemo mlade in stare, povezujemo različne nadzore, smo pripravljeni pomagati sočloveku v stiski ter se z njim  tudi poveseliti v lepih trenutkih.

V nedelja 5. maja smo se v Češnjicah udeležili Florjanove maše Sektorja Šentvid pri Stični, ki povezuje šest PGD.

Dobuski gasilci pa smo se 2. maja udeležili maše za pokojne gasilce v Dobu. Po maši vedno sledi skupinsko slikanje in seveda družabni del v gasilnem domu. Z ubranim petjem polepša mašno bogoslužje Moški pevski zbor Dob in s tem doda močan praznični pridih.

Priložnost smo izkoristili tudi z zahvalami za zvestobo in sodelovanje trem letošnjim jubilantom. Milan Kastelic bo letos praznoval 80. let. Za njegov osebni jubilej smo mu izročili kipec sv. Florjana. Letos pa se bosta z Abrahamom srečala tudi Tatjana Škrabec in Marko Antončič. Ob tej priložnosti smo jima izrekli zahvalo za dosedanje plodno sodelovanje in izrekli lepe želje.

Marko Antončič se je z Abrahamom srečal le nekaj dni pozneje, zato smo se gasilci organizirali in mu postavili mlaj na njegovem domu.

Utrinke o dogajanjih v prvih majskih dneh pa si le oglejte v priloženi foto galeriji.