Veselica 8.7.2017

Na letošnjo veselico smo v Dob ponovno povabili Modrijane. Z namero se verjetno ne bi strinjali vsi naši člani, saj so vedno pomisleki o stroških in slabem vremenu. In zaradi slednjega  je bilo največ pomislekov,  saj občinskega šotora za dan naše prireditve, nismo uspeli dobiti.

Odločitev, da gremo v priprave, in to brez šotora, je padla že kakšen mesec pred prireditvijo. Teden pred veselico se je začel s pravo poletno vročino, sobotni večer pa je bil prijazno topel, obiskovalcev na ni manjkalo,  Modrijani pa so jih razvajali z dobro glasbo, gasilci pa smo poskrbeli, da gostje niso bili žejni in lačni. Med samo prireditvijo so se nam pridružili tudi jadralni padalci iz Letalskega kluba Šentvid,  ki so prikazali pristanek z jadralnim padalom, prvič  za vajo, drugič pa zares.

Vse je kazalo, da bomo prireditev dali pod streho brez nevšečnosti. Ravno ob zadnji skladbi ansambla , pa so iz jasnega neba – vsaj tako se nam je zdelo –  začele padati dežne kapljice. Par kapljic, smo si mislili, ampak po pol urni plohi so ostali samo še najvztrajnejši obiskovalci. Kljub temu mokremu pripetljaju smo bili naslednji dan, potem, ko so se številke malo uredile, zelo zadovoljni z izkupičkom. Ponovno smo ugotovili, da znamo in smo sposobni izpeljati veliko prireditev, na kateri mora delati skoraj sto prostovoljcev.

Naslednje leto bomo prireditev pripravili istem prostoru na novem igrišču, saj ima Občina Ivančna Gorica že vse nared za izgradnjo novega igrišča na prostoru za gasilnim domom.