Mladinsko tekmovanje v orientacijskem teku Vrh pri Višnji Gori, 19. maj 2012 pod okriljem Občinske gasilske zveze Ivančna Gorica

Na omenjeno tekmovanje smo se dobuski gasilci odpravili, kar s petimi mladinskimi ekipami. Tretja sobota v maju, je bila kot nalašč za podobna tekmovanja, prijetno topla in ne prevroča. Vrh pri Višnji Gori pa nam ob tako lepem vremenu ponuja čudovit razgled po bližnji in daljni okolici. Gasilci iz Vrha pa so se potrudili za dobro organizacijo in naše prijetno počutje.

Orientacijski tek je vedno zahtevno tekmovanje. Mladi tekmovalci se spopadajo v več disciplinah. Sodelovalo je veliko ekip iz Gasilske zveze Ivančna Gorica. Iz sektorja Šentvid so poleg ekip iz Sobrač, tekmovale samo še ekipe iz Doba.

Za mlade tekmovalce je pomembna dobra uvrstitev, seveda predvsem v želji po zmagi. Bolj kot samo uvrstitev, pa je za mlade člane društva pomembno, da se takih tekmovanj udeležujejo in obenem usposabljajo. V najmočnejši kategoriji mladincev, to so dečki stari od 12 do 16 let je sodelovalo kar 17 ekip. Izmed naših ekip so najboljšo uvrstitev dosegle pionirke in sicer 2. mesto, sledili so jim pionirji s 4. mestom, uvrstili pa smo se še na 5., 8. in 10. mesto.

Sestava ekip:
Pionirke Dob 1 (7- 12 let) :
Anja Antončič, Katja Vidic, Ajda Zupančič

Pionirke Dob 2 (7-12 let):
Ana Kastelic, Nika Vidic, Nina Grabnar

Pionirji Dob (7 -12 let) :
Jan Verbič, Andraž Zupančič, Miha Čebular, Anže Janc

Mladinci Dob 1 (12 -16 let) :
Tomaž Rus, Simon Smrekar, David Grabnar, Martin Ostanek

Mladinci Dob 2 (12-16 let):
Toni Čebular , David Klemenčič, Timi Ostanek

Na tekmovanje smo odšli poleg sedemnajstčlanske mlade tekmovalne ekipe, še štirje mentorji, kajti ekipo pionirjev mora spremljati tudi njihov mentor. Vloga mentorja pa ni samo spremljanje na tekmovanjih, ampak tudi sama priprava ekipe za tekmovanje.

Mentorji:
Jure Zajc, Igor Stane Zajc, Tone Klemenčič, Silvo Škrabec

 

Fotogalerija: