Gasilska veselica v Dobu – 30. junij 2012

veselica-30-6-12-080V soboto 30. junija 2012 smo kot že vrsto let organizirali in pripravili pravo veliko vrtno veselico pod krošnjami dreves. Za veselo razpoloženje so poskrbeli člani ansambla Novi spomini, za še boljše razpoloženje pa je s svojim obiskom poskrbel Brajdimir s svojo Berto. Verjetno ni prišel samo na veselico, ker pa se je že potikal po Dobu je obiskal veselico in našemu Gregorju vrnil ključ od zidanice, češ, da ga on sedaj ne rabi več. Kot posebnost letošnje veselice bi lahko omenili še obisk »ukradene neveste cvetličarke Fride«.

Priprava na veselico je potekala kot običajno, vsak s svojimi zadolžitvami, le da smo bili letos odrešeni vremenske skrbi. Bila je topla in svetla noč, saj smo bili tik pred nastopom polne lune. Številni obiskovalci so se lahko že na vstopu sladkali z dobrotami pripravljene za naslednji dan , ko smo imeli žegnanje v naši soseski. Posebnost in novost na naši veselici pa so bile palačinke, okrašene s čokolado, sladoledom in smetano. Skratka bilo je vsega dovolj, mesnih dobrot , sladic, veselega razpoloženja in ne nazadnje zvestih obiskovalcev naše prireditve.

Podpredsednik društva se je na prireditvi zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbi veselice, vsem ki so se odzvali povabilu in že napovedal naslednjo prireditev – Dan nogometa in dobre volje, ki bo letos jubilejni, saj so pred 40 leti v naši soseščini odigrali prvo tekmo nogometa imenovana »suhi – debeli«.

Gasilci iz Doba smo zadovoljni, če uspemo v zastavljenem cilju, hvaležni smo vam, ker nam stojite ob strani in nam s tem omogočate uspešen razvoj, mi pa vam obljubljamo, da se bomo držali naše zaveze – bližnjemu v pomoč.