Prevzem novega vozila in veselica

Veselica, 16. junija 2023, bo v našem društvu ponovno zapisana kot veselica presežkov, zapisano pa bo tudi, da smo v društvo prevzeli prvo novo vozilo za prevoz moštva – VW Transporter.

Vozilo smo pri proizvajalcu naročili že jeseni 2022, v Dob v družbo MAN-a in IVECO-ta pa se je pripeljal 18. aprila 2023. Na vozilu je sledila še dodelava in predelava v gasilsko vozilo. V Dob pa smo ga ponovno pripeljali tik pred gasilsko veselico.

Slavnostnega prevzema so se udeležila društva GZ Ivančna Gorica, sosednje društvo iz Zagorice, predsednik GZ Jure Strmole, poveljnik sektorja Branko Praznik ter župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Slavnostni gasilski paradi je sledila prireditev, ki so jo začeli pevci Moškega pevskega zbora Dob, sledili pa so si tudi slavnostni nagovori predsednika društva Matica Trnovška, predsednika GZ Jureta Strmoleta ter župana Dušana Strnada. Po končani prireditvi pa je sledil še blagoslov novega vozila, ki ga je opravil šentviški kaplan Aljaž Kraševec. Slovesnost prevzema je vodila Melita Hočevar Bregar in zaradi nastalih okoliščin je potrebovala kar veliko mero improvizacije, ki pa je nazadnje kar lepo uspela in tudi nasmejala navzoče goste.

Po razhodu gasilskih praporov je sledil družabni del z gasilci, kateremu so se kmalu pridružili tudi domačini in prav kmalu že prvi gostje veselice, ki je sledila z ansamblom VZROCK in trajala pozno v noč.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in obiskovalcem za vso pomoč in podporo, s skupnimi močmi in sodelovanjem smo še močnejši in boljši
.
Slovesni dogodek smo prvič posneli tudi z dronom in posnetke pa lahko ogledate v galeriji.