ORIENTACIJSKI TEK GASILSKE MLADINE V DOBU

V soboto, 20. maja 2023 smo v našem gasilskem društvu gostili 14. Občinsko tekmovanje v orientaciji GZ Ivančna Gorica. Na tekmovanju je sodelovalo 64 ekip, ki so tekmovale v kategorijah pionirke, pionirji, mladinke, mladinci, pripravnice in pripravniki.

Tekmovanje se je pričelo v dopoldanskih urah s postrojem ekip na igrišču ter z dvigom tekmovalne zastave. Po uvodnem govoru in pozdravu predsednika mladinske komisije GZ Ivančna Gorica Antona Ostanka, poveljnika GZ Slavka Zaletelja in predsednika PGD Dob Matica Trnovška se je tekmovalni del tudi pričel.

Zaradi vremenskih okoliščin je bilo potrebno, tik pred zdajci, spremeniti nekatere dele trase, saj je obilno deževje in posledično voda, ki priteče v naše kraje, zalila del začrtane poti. Tekmovanje je potekalo hitro in brez večjih težav (imeli smo samo eno posredovanje ob zvinu gležnja) in tudi vreme je bilo za tek odlično. Tekmovalci so se po končanem tekmovanju lahko okrepčali s hot-dogom, ki so ga pripravile naše članice, nato pa je sledilo napeto čakanje na končne rezultate.

Na podelitvi rezultatov nas je pozdravil predsednik GZ  Ivančna Gorica Jure Strmole, pohvalil organizacijo, predvsem pa število tekmovalcev na tekmovanju. Sami smo na tekmovanju sodelovali s tremi ekipami pionirjev, ki so sploh prvič sodelovali na gasilskem tekmovanju in v zares veliki konkurenci zasedli solidne rezultate.

Po podelitvi priznanj, pokalov ter spominskem fotografiranju je sledil še spust tekmovalne zastave, nato pa je sledilo sproščeno druženje na igrišču.

Tekmovanje je bilo za naše društvo velik organizacijski zalogaj, smo pa po odzivih tekmovalcev in gostov lahko več kot zadovoljni.

Nekaj utrinkov mladinskega tekmovanje je v foto galeriji, celotno foto gradivo pa na naslednji povezavi:     https://we.tl/b-oz5pDywXhp