Otvoritev ceste in gasilska vaja na Martinovo 2022

Konec poletja in delno v jesenskih mesecih smo imeli na trasi ceste Boga vas-Dob gradbišče saj je Občina Ivančna Gorica je posodabljala cestišče. Podaljšali so pločnik do križišča, največji zalogaj pa so bili izgradnja novih mostov v Dobu.

Slovesna otvoritev obnovljenih del je bila na Martinovo. Krajani smo pripravili krajši kulturni program. Na harmoniki sta se predstavila Nika Verbič in Marcel Pucelj iz Podboršta, na flavti pa Katarina Moškrič iz Boge vasi. Zbrane krajane so nagovorili predsednik KS Dob Andrej Pušljar, občinski svetnik Janez Mežan in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Program pa je povezovala Melita Hočevar Bregar. Dogodek so popestrili, kot je sedaj že utečena navada, člani Moškega pevskega zbora Dob.

Najnovejšo pridobitev smo predstavili z naslednjimi besedami:

Danes je Martinovo. Čeprav Dob z okolico ni vinorodno področje, je danes za nas vseeno praznik, saj v uporabo predajamo cesto s podaljšanim pločnikom in novima mostovoma. Stara mostova sta bila zgrajena pred skoraj stoletjem – l. 1933 in ju je že močno načel zob časa. Zgrajena sta bila še v takratni Kraljevini Jugoslaviji, oziroma v Dravski banovini, kot zaščita pred velikimi poplavami, ki so bile nekoč bolj pogoste, kot so v današnjem času.
Skratka, veseli smo, da imamo nova širša mostova, ki omogočata srečevanje vozil in novo razširjeno cesto ter podaljšan pločnik in nekaj dodatnih luči javne razsvetljave kar nam bo omogočilo, da se bomo počutili bolj PRIJETNO DOMAČE.

Po končani prireditvi smo si prisotni lahko ogledali še skupno gasilsko vajo PGD Dob in PGD Hrastov Dol. Za vse zbrane, kot tudi gasilce, pa smo v gasilnem domu pripravili »likof«.

Na spodnjih povezavah pa si oglejte kako so omenjeni dogodek opisali na Občinski spletni strani ter na TV » Vaš Kanal«

https://www.ivancna-gorica.si/objava/699182