Avgust 2022

Letošnje poletje je bilo za dobuske gasilce zaradi zgodnje veselice, dokaj neaktivno, vseeno pa se je nekaj pa le nabralo  v počitniški kroniki.

V soboto, 20. avgusta 2022 smo se na povabilo Letalskega kluba Šentvid, udeležili predstavitve dejavnosti in tehnike na letališču Šentvid pri Stični. Predstavitev je opravil reševalec Anton Posavec, ki pa je tudi pilot športnega letala. Omenjene predstavitve so se udeležili tudi gasilci člani iz Šentvida in Stične. Po koncu predstavitve, ki smo jo morali zaradi bližajoče nevihte naglo zaključiti, so nas člani letalskega kluba tudi  priložnostno pogostili.

Proti večeru istega dne pa smo se gasilci organizirali in pripravili družaben večer, katerega se je udeležilo kar lepo število naših članov in podpornikov. Po okusnem žaru in ohlajenemu pivu, pa so nam teknile tudi palačinke.

V nedeljo, 28. avgusta 2022 pa smo sodelovali pri blagoslovu obnovljenega križa ob cesti, ki zavije na letališče v Šentvidu. Tudi tu smo bili aktivni udeleženci, tako pri sami obnovi, kot pri blagoslovu.  Omenjeno slovesnost so obogatili tudi pevci Moškega pevskega zbora Dob. Po končanem blagoslovu, pa so se na povabilo letalskega kluba nekateri podali tudi pod nebo in si naše lepe vasice ogleda iz ptičje perspektive.

Vse tri dogodke smo ujeli tudi v objektiv in si jih lahko ogledate.