Gasilski izlet v COVID letu

Leto 2020 precej drugačno, kot ostala leta, ki smo jih bili vajeni do sedaj. Drugačen pa je bil tudi naš letošnji gasilski izlet.

Nedelja, 4. oktobra je kazalo kot, da smo ukradli tistih nekaj ur vedrega vremena. Ravno dovolj, da smo prehodili pot od doma do Zaplaza. Večinoma smo hodili po rosi in blatu, ampak nas ni dosti motilo. Našo romarsko pot smo začeli ob 7.30 uri v Dobu in jo po različnih bližnjicah in postankih nadaljevali proti Zaplaški gori. Po pohodniški malici, s katero smo se okrepčali med potjo, je sledil le še vzpon po lepi pokrajini, do našega cilja. Romanje smo zaključili s sveto mašo darovano za vse gasilce in s prošnjo za zdravje našega prijatelja Jožeta. Mašo je daroval naš župnik Izidor Grošelj, prepevali pa so pevci Moškega pevskega zbora Dob z zborovodjem Žigom. Čas do začetka maše, pa sta izkoristila David in Tomaž. Povzpela sta se v zvonik in z zvonovi povabila k bogoslužju, katero je bilo namenjeno samo za romarje.

Po okrepčilu za dušo pa je sledilo še skupinsko slikanje vseh udeležencev gasilskega druženja, ki pa je bilo zaradi covida in mokrega vremena, precej okrnjeno. Pohodnikov je bilo dobrih dvajset, skupaj s pevci in ostalimi člani, ki so se nam pridružili pri maši, pa nas je bilo okrog 45. Pohodniško nedeljo pa smo zaključili s skupnim kosilom.

Teden preje, nedelja, 27. septembra, pa smo zbrali za skupinsko  spominsko fotografiranje ob 90. letnici naše društva. Fotograf je bil naš član Gašper Stopar.
 
Utrinke pohoda in spomin na 90. letnico, si lahko ogledate v foto galeriji.