V Dobu spet poročene in neporočene ter »suhi in DEBELI»!

Tako kot že nekaj let zapored, smo tudi letos zadnjo avgustovsko nedeljo organizirali Dan nogometa in dobre volje. Nogomet vedno poteka ob strugi presušenega potoka, na igrišču za vaško cerkvijo. Dogajanje se začne z jutranjo roso, konča pa skoraj že v mraku. Dopoldne se odvija nogomet, kjer se med seboj pomerijo ekipe sosednjih gasilskih društev. Zmaga vedno najboljši, ali ekipa z največ športne sreče.

Kmalu po kosilu merijo moči dekleta in žene, nato pa suhi in debeli. Dan nogometa in dobre volje je pomemben mednarodni dogodek, zato sta to priložnost izkoristila tudi ruski voditelj Putin in ameriški predsedniški kandidat Trump in se udeležila medijsko odmevnega dogodka. Seveda sta si priborila glavni vlogi v spektaklu in prvi je svoje interese uveljavil s silo, drugi pa z denarjem.

Na koncu se je vse dobro izšlo, zabavna prireditev je nasmejala tudi župana občine Dušana Strnada ter podžupana Tomaža Smoleta, ki sta se nam pridružila to popoldne. Na obrobju glavnega dogodka se je dogajala tudi golažijada, kjer so se ekipe med seboj pomerile v kuhanju golaža v kotlu in na odprtem ognju.

Kljub vročem popoldnevu so gledalci vztrajali in se nasmejali štorijam, ki sta jih pripravila Rok in Andrej ter seveda sočnim Jožetovim komentarjem, da je pa vse skupaj potekalo usklajeno, pa ima največ zaslug Marko.

V imenu vseh, ki smo to popoldne uživali v predstavi in se nasmejali, se jim zahvaljujemo za trud, ki ga vložijo v priprave in voljo, ki je vsakič, še kako potrebna za izvedbo omenjenega dogodka. Idej jim gotovo ne bo še zmanjkalo, tako, da po vsej verjetnosti dogodek še kdaj ponovimo.

Utrinke dneva nogometa in dobre volje pa si lahko ogledate v foto galeriji.

[Not a valid template]