86. redni letni občni zbor PGD Dob pri Šentvidu, 06.02.2016

DSC_0305Z zapeto slovensko himno, so redni letni že 86. občni zbor, pričeli pevci MoPZ Dob, nadaljevali z gasilsko himno ter, ker smo bili tik pred slovenskim kulturnim praznikom, še eno izmed Prešernovih pesnitev. Poleg članov društva, so se občnega zbora udeležili tudi predstavniki GZ Ivančna Gorica, gostje iz PGD Sobrače ter naši prijatelji gasilci iz Brođanov pri Karlovcu. Ob tej priložnosti so članice KŠD Dob – Papirčkar’ce, pripravile priložnostno razstavo svojih ročnih del.

Z minuto molka smo se najprej poklonili spominu preminulega člana Silva Piškurja in nadaljevali s posameznimi poročili in predstavili plan za tekoče leto. V svoje vrste smo sprejeli tudi nove člane. Kot najpomembnejši dosežek preteklega leta, smo predstavili uspeh ob nakupu dodatnega zemljišča za gasilskim domom, v izmeri 7500 m2, katerega nakup smo izvedli s pomočjo Občine Ivančna Gorica.

Po uradnem delu občnega zbora je sledil še družabni del večera, za katerega so se še posebej potrudile naše članice s sladkimi dobrotami.

Delo društva v minulem letu smo vsem prisotnim na občnem zboru prikazali s pripravljenim gradivom v elektronski obliki. V letu 2016 pa nas kot večji dogodek čaka priprava in organizacija tekmovanja v orientaciji za mladino, ter priprave za izgradnjo igrišča in širitev doma.

[Not a valid template]

 

Predstavitev delovanja društva v letu 2015: