Koncert MoPZ Dob z naslovom »SAJ LEPŠE ROŽCE NI NA SVET, KOT JE TA VINSKA TRTA«

Kako smo še rekli pred enim letom?
Samo enkrat je vse prvikrat:
prva omama,

prva rana,
prvi užitek,
prvi dobitek,
na belem listu prvi znak,
prvo čudo,
prvo hudo
in prvi koncert.
Vse drugo,
je drugo.

 

Želeli in obljubili smo si, da ne ostane samo prvikrat. In kjer je jasen cilj se najde tudi pot. Tako smo pevci Moškega pevskega zbora Dob še naprej vsak teden pridno in vestno trenirali svoje glasilke odločeni, da bomo tudi letos izvedli naš 2. samostojni koncert.  Priprave so bile zahtevne in potrebno  je bilo veliko dobre volje in potrpljenja tako z naše strani kot s strani našega zborovodje Mateja Vovka, sicer solista v SNG Opera in Balet Ljubljana. Organizacija koncerta pa poleg »pevskih« priprav zahteva še ogromno ostalega in sicer privabiti  je potrebno obiskovalce, sponzorje in mnogo drugih podrobnosti, ki so potrebne za samo izvedbo. Seveda pa imamo pevci tudi vso podporo naših boljših polovic, ki poleg ostalega poskrbijo za pogostitev po koncertu. Ob tej priložnosti se jim za vso podporo in pomoč, ki nam jo nudijo iskreno zahvaljujemo.

 In tako smo na večer čudovite, jesenske nedelje 16.11.2014 izvedli 2. samostojni koncert v avli OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. Ker je bil koncert v času »Martinovega« in ker se člani zbora radi družimo in poveselimo tudi ob kapljici rujnega, smo koncert  poimenovali »SAJ LEPŠE ROSCE NI NA SVET, KOT JE TA VINSKA TRTA«. Za koncert smo pripravili izbor pesmi, ki opevajo najžlahtnejšo slovensko rož'co in njen sad. V slogu teme koncerta je bil pripravljen tudi oder in sicer s pomočjo članic KŠD DOB – papirčkarce, ki so izdelale lep aranžma v stilu vina in vinske trte. Za sode, ki so bili glavni aduti prireditve pa smo poskrbeli člani MoPZ Dob. Avla osnovne šole Ferda Vesela je bila polna do zadnjega kotička. V zraku je bilo čutiti pozitivno energijo in dobro voljo. Pred pričetkom koncerta smo obiskovalcem na šaljiv in hudomušen način prikazali nekaj utrinkov z vaj in priprav na koncert.

S pomočjo povezovalcev Melite in Marka, ki sta lepo prepletala nastope z vezno besedo je čas hitro minil. Gostje našega koncerta so bili ansambel Fantje izpod Lisce, ki so malo zapeli in malo zaigrali ter  nam in obiskovalcem prav prijetno popestrili večer.  Po končanem uradnem delu so naše boljše polovice pripravile pogostitev. Obiskovalci so nam ob druženju zaupali svoje občutke in zadovoljstvo nad prijetnim večerom.

S svojo prisotnostjo pa so nas počastili tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole, predsednica SKD gospa Maja Lampret, ravnatelj OŠ Ferda Vesela Janez Peterlin g. župnik Jože Grebenc.

Večer je bil lep, poln zadovoljstva in dobre energije. Še posebej lepo je bilo videti vesele in nasmejane obraze obiskovalcev in upamo, da bo spomin na ta večer prijeten in lep za vse.

Člani MoPZ Dob se lepo zahvaljujemo obiskovalcem, donatorjem ter vsem, ki so kakor koli pripomogli k izvedbi tega prelepega dogodka.