Letošnja družabna kronika

V pozno pomladanskih in začetnih poletnih mesecih se gasilci precej bolj pogosto srečujemo na raznih tekmovanjih ali družabnih dogodkih, kot v drugih obdobjih v letu. Živahna so predvsem tekmovanja , ki jih prirejajo razna društva. Gasilci iz PGD Dob smo v tekmovanju poleg mladine dejavni tudi z dvema tekmovalnima enotama. To je že utečena ekipa članov B in letos precej spremenjena in pomlajena ekipa članov A. Za slednjo je potrebno priznati, da pridno vadijo, čeprav rezultati še niso vrhunski. Skupaj smo se udeležili tekmovanja v Radohovi vasi, 13. junija in tekmovanja na  Hudem, 21. junija. Na gasilskih tekmovanjih pa nam vse bolj prav pride rek «važno je sodelovati, ne pa zmagati«.

Precej močnejši in brez konkurence pa smo na področju dokazovanja v moči, predvsem v vlečenju vrvi, kjer pa smo nepremagljivi. V vlečenju vrvi smo sodelovali na Hudem, 21.6. in v Šentvidu pri Stični, 22.6.. V Šentvidu smo dobuci sodelovali kar s tremi ekipami. Prvo so sestavili člani moškega pevskega zbora Dob, dve ekipi pa kot predstavniki PGD Dob. Sponzor obeh gasilskih ekip je bila Gostilna Grabnar iz Radohove vasi, obe ekipi pa so se tudi uvrstile v veliki finale in se pomerile med seboj, seveda pa so močnejši dobuci zmagali.

Nekaj utrinkov iz omenjenih tekmovanj si lahko ogledate v galeriji, kdaj pa bo zadišalo po odojku, ki so ga zmagovalci dobili za nagrado Šentvidu, pa upajmo da bomo izsledili.