V Dobu se je rodil pod kozolcem

V dneh pred Božičem smo pred cerkvijo sv. Petra v Dobu prvič zunaj postavili jaslice. Za postavitev smo porabili objekte, ki so lansko leto krasili župnijske jaslice v Šentvidu. Jaslice smo postavili in izdelali v sodelovanju s Kulturno športnim društvom Dob in s skupino sosesčanov, skupaj pa nas je sodelovalo dober ducat jasličarjev. Glavne figure smo seveda kupili,  ovčke pa smo izdelali sami. Na novo je izdelan hlevček, oziroma letos v Dobu, kozolec z nadstreškom, ki bo na sveti večer nudil zavetje sveti družini.

Kako smo uspeli, bodo ocenili opazovalci jaslic, vi, ki berete te vrstice in tudi tisti, ki tega ne berejo.

Od vseh vas, ki berete članke na naši spletni strani, bi si ustvarjalci spletne strani želeli kakšen komentar več kako ocenjujete naše delo in ali če smo pravilno razumeli in opisali dogodek.

V imenu vseh, ki se trudimo, da dogodki v kraju dobijo zapis in sliko, vam želimo blagoslovljene božične praznike in srečno 2014. Lepe praznike in zadovoljno novo leto vam želimo tudi v imenu Prostovoljnega gasilskega društva  Dob in Kulturno športnega društva Dob.

 

2 thoughts on “V Dobu se je rodil pod kozolcem

  1. Jaslice so res čudovite! Drugače ne morejo bit, če so delo dobuske podružničarjev 🙂 Defenitivno priporočam postanek 😉 

  2. Pozdravljam take dogodke. Samo lahko čestitam našim vaščanom za enotnost in podporo vsakega dogodka, ki se zgodi v naši krajeni skupnosti.  

Comments are closed.