Planica, Planica, snežna kraljica.

PLANICA, PLANICA
SNEŽNA KRALJICA!

LE KDO JE NE POZNA,
LEPOTO IZ SNEGA?

To je bilo naše geslo za obisk poletov v Planici.

Člani Kulturno-športnega društva Dob smo prišli nekje v februarju na idejo, da se odpravimo na polete v Planico. Takoj smo začeli z aktivnostmi za pripravo izleta. Preko naše »goggle grupe« smo povabili vse naše člane. Kaj kmalu smo dobili povratne informacije, katere so bile pohvalne in naši člani so bili prav veseli povabila. Novica o našem namenu pa se je kaj hitro razširila tudi na ostale naše krajane, kateri še niso naši člani, pa bodo mogoče v bodoče tudi postali.

Prijave so bile dokaj hitro zbrane. Začeli smo z organizacijo izleta. Treba je bilo najeti prevoznika. Tudi ta oreh smo kmalu strli, saj imamo že znanega prevoznika Zvoneta, kateri je znan tudi našim gasilcem, kadar se odpravijo na kakšen izlet. Ko smo to uredili, smo nabavili tudi vstopnice. In delno smo bili že pripravljeni za odhod. Komaj smo čakali soboto, 23. marca. Od doma smo se odpravili kar zgodaj zjutraj in sicer že ob 4.45 uri. Ob 7 uri smo bili že na prizorišču v PLANICI. Ne boste verjeli, nismo bili med prvimi. Že kar precej ljudi je bilo na prizorišču.

Hladno jutro smo si ogreli z dobrotami, ki smo jih pripravili člani društva in nekateri naši podporniki, za malico pa je poskrbel vsak sam. Sama Planica se je nam prikazala v najlepši luči. Okrog enajste ure je posijalo sonce. Res prava zimska idila. Naši fantje na skakalnici so pa tudi naredili svoje. Poleti v pravem smislu besede. Okrog dvanajste ure pa je bil čas za slovo od Planice. Odhod ni bil možen, saj  je bilo veselje tako veliko, da smo ga preložili do 15.30 ure. Naš harmonikaš Jožko je raztegnil svojo harmoniko, pevci kakršni smo, pa smo stopili skupaj in bilo nam je prav lepo. Treba je še dodati, da smo imeli v svoji sredini veliko mladine. Ta njihova energija in veselje nam je bila še posebej všeč. Skratka, mi smo obiskali Planico in nas je osvojila. Sklenili smo, da se naslednje leto zagotovo spet vrnemo.

Kulturno športno društvo Dob