Gasilska veselica v Dobu 2. julija 2011

Hladni sobotni večer, 2. julija 2011, smo uspešno izpeljali veselico z ansamblom Kolovrat in domačimi gasilci.

S prvimi pripravami začnemo predvsem z razpošiljanjem prošenj za donatorstvo srečelova podjetjem in obrtnikom iz bližnje okolice.

Večinoma so se odzvali z dobitki, nekaj tudi s prispevki in to so:
A-Ž LAB, Miha Omahen, Breg pri Dobu
Orkoplast, Pristavica pri Velikem Gabru
Avtoprevozništvo Alojz Miklavčič, Selo pri Radohovi vasi
Fizioterapija Vida Sinjur, Šentvid pri Stični

S pripravo prostora za samo prireditev in z ostalimi dejavnostmi začnemo pa nekaj dni pred veselico. Čeprav vremenska napoved ni bila obetavna, se nismo dali motiti in pripravljali prireditveni prostor. Z samo pripravo imamo veliko dela, ker dejansko imamo pravo vrtno veselico, v zavetju velikih dreves.

V soboto proti večeru smo bili res malo negotovi, kajti za ta letni čas je bilo zelo hladno, ponoči se je spustilo izpod 10 C. Ampak vseeno gostje so prihajali, ansambel je igral, natakarji so delali. Ko smo v prijetnejšem nedeljskem jutru pospravljali, smo bili kar enotni, da glede na okoliščine, je bilo kar solidno. Če nismo prezahtevni bi lahko rekli, da naš trud le ni bil zaman.

V pripravi in pospravljanju sodeluje kakšnih trideset članov in članic in seveda razposajena mladina, še kakšni dve desetini članov se pridruži zvečer kot strežniki ali sodelavci v kuhinji. Za izmenjavo klopi in odra dobro sodelujemo z sosednjimi društvo Šentvid, Radohova vas in Hrastov dol.

Podpredsednik društva se je na prireditvi zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbi veselice, vsem ki so se odzvali povabilu in že napovedal naslednjo prireditev, ta bo prvo nedeljo v septembru, Dan nogometa in dobre volje.
To je predvsem zabavna prireditev. Dopoldne je turnir gasilskih ekip iz soseščine, popoldne pa ženska tekma »poročene – neporočene in nato dogodek dneva moška tekma »suhi – debeli«. Upamo, da nam bo tudi takrat pomagalo tudi vreme, da izpeljemo zastavljene cilje, vse v prid dobrega delovanja in opremljenosti društva.

Slike priprav na veselico

Slike veselice.