Orientacijski tek za mladino, Ambrus 21. maj 2011

Na tekmovanje smo se gasilci iz Doba odpravili, kar s petimi mladinskimi ekipami. Prvič smo uspeli sestaviti ekipo deklet – mlajše pionirke in kot običajno dečki, po dve ekipi mlajših in starejših pionirjev.

Orientacijski tek je dokaj zahtevno tekmovanje. Mladi tekmovalci se spopadajo v več disciplinah. Pred samim tekom so opravili vajo z brenatačo, med samim 3 km tekom pa se pomerijo v več disciplinah. To so izdelava vozlov, topografija, prenos vode in pa seveda sama orientacija, kar tudi ni tako enostavno. Z mlajšimi pionirji teče tudi mentor, starejši pa tečejo sami in se zna zgoditi, da tudi zaidejo s poti. Tek v vročem sobotnem dopoldnevu pa je bil za nekatere kar prenaporen, saj so imeli delo tudi reševalci.

Omenjena tekma je bila na občinskem nivoju in iz sektorja Šentvid je sodelovalo samo šest ekip in to kar pet iz Doba in ena iz Hrastovega Dola. Za uvrstitev na visoka mesta je na takem tekmovanju potrebna zelo dobra pripravljenost, tako obvladovanje veščin, kot sam tek. Bolj kot samo uvrstitev, je za mlade člane društva pomembno, da se takih tekmovanj udeležujejo in obenem usposabljajo. Pa vseeno smo dosegli drugo mesto mlajši pionirji in peto mesto starejši pionirji.

Sestava ekip:


Mlajše pionirke so sestavljale:
 

Nika Bregar, Anja Antončič, Ana Kastelic


Prva ekipa mlajših pionirjev:
 

Žiga Antončič, Gašper Polončič, Aljaž Hočevar


Druga ekipa mlajših pionirjev:
 

Martin Ostanek, Jan Verbič, Matic Ostanek


Prva ekipa starejših pionirjev:
 

Jaka Škrabec, David Klemenčič, Timi Ostanek, Toni Čebular


Druga ekipa starejših pionirjev:
 

David Grabnar, Tomaž Rus, Simon Smrekar

Na tekmovanju mora vsaka ekipa imeti svojega mentorja. V sobotnem jutru se nas je tako s šestnajst člansko ekipo podalo tudi pet mentorjev, oziroma voznikom: Robert Berginc, Tone Klemenčič, Jure Zajc, Tone Ostanek in Silvo Škrabec.

Ekipa mlajših pionirjev v sestavi, Martin Ostanek, Jan Verbič, Matic Ostanek, je v soboto 11 junija 2011 odšla na regijsko tekmovanje v Velike Poljane pri Ribnici in osvojila odlično tretje mesto.

Več slik se nahaj tukaj.