Redni letni občni zbor PGD Dob 2011

Občni zbor je dogodek, ko se člani društva snidejo, vodstvo pa predstavi delo minulega leta, plan za naprej in sprejema nove člane.

Omenjeno srečanje smo gasilci PGD Dob izpeljali v soboto 12.02.2011. Letos prvič po 80-ih letih, občni
zbor ni bil v nedeljo, ampak smo ga iz praktičnih razlogov premaknili na sobotni večer.

Zbora so se udeležili člani domačega društva in gostje. In sicer predsednik GZ Ivančna Gorica g. Lojze Ljubič, poveljnik sektorja Šentvid g. Lojze Markovič, člani prijateljskih društev iz Slovenj Gradca in Starega trga ter predstavniki društva iz Sobrač in Temenice. Vabilu se niso odzvala ostala tri društva sektorja Šentvid in še nekaj prijateljskih društev, opravičil pa se je župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad.

Vse prisotne je pozdravil in nagovoril predsednik društva Robert Berginc in po izboru delovnega predsedstva predstavil delovanje društva v letu 2010. Redni letni občni zbor je vodil delovni predsednik Marko Antončič. Minuto molka smo poklonili spominu na lani preminulega delovnega člana Antona Glavič.
V poročilih je izčrpno prikazal delo društva, poveljnik Stane Zajc. Sledila so še poročila blagajnika, predstavnika mladine, žensk in veteranov. Pri poročilih, še posebej pri blagajničarki, je predstavljen tudi finančni primanjkljaj, ki je posledica nakupa avtomobila. Po poročilih so se oglasili tudi gostje in vsi so pohvalili delovanje in zagnanost društva.

V svoje vrste smo sprejeli kar štiri nove člane in sicer dve članici in dva člana. Najmlajši novi član je bil osem letni Miha Čebular iz Doba.

V teh dneh bomo praznovali tudi Valentinovo, zato je predsednik društva vsem prisotnim članicam podaril rožico, kot zahvala in
spodbudo za dobro sodelovanje.
Po končanem zboru je sledil še družabni del z malico. Po daljšem času nam je spet uspelo, da je zaigrala harmonika. Povabili smo enega, zaigrali pa so nam kar štirje. Zaradi veselega razpoloženja se je točka razno potegnila do poznih večernih ur, ampak nič zato, saj smo bili vsi zadovoljni.

81. občni zbor je minil v znamenju predstavitve praznovanj visoke obletnice, malo grenkobe dodaja finančni primanjkljaj društva, ki pa ga že popravlja napoved predsednika GZ Ivančna Gorica g. Ljubiča, upajmo, da bomo skupaj uspeli in nadaljevali delo v prid društva in okolice.

leto 2010 predstavitev