8. POMLADANSKI POHOD KS DOB

Na velikonočni ponedeljek 25. aprila 2011 se nas je na cestninski cesti v Dobu, zbralo slabih sto, ali natančneje 95 pohodnikov, ki smo se odzvali povabilu na 8. pohod KS Dob.

Po krajšem nagovoru organizatorjev smo z rahlo zamudo, malo po deseti uri, krenili na pot. Štart je bil seveda skupinski, kajti hodimo v skupini po neoznačeni poti. Okvirno je pot določena, vmes pa delamo lahko tudi razne bližnjice.

Letos nas je pot vodila malo izven teritorija KS, v sosednjo občino. Po prehodu lepo razgledne jase, smo stopili na gozdno pot. Po štiri urah hoje seveda z vmesnimi postanki samo se vrnili na letošnji cilj v Hrastov Dol. Tu so domačini pripravili manjšo slovesnost ob zaključku del ob sanaciji kanalizacije okoli vaške luže in očiščenju vaškega vodnjaka. Takoj po končani slovesnosti smo naredili preizkus, če nas je dovolj da naredimo živi obroč okrog luže. Vsi pohodniki in še nekaj domačinov smo z roko v roki sklenili obroč in objeli vaško znamenitost. Kdor je želel je lahko vstopil tudi v cerkev sv. Andreja, kjer smo slišali nekaj podrobnosti o nastanku in življenju te zgradbe.

Sledila je še skupna malica v gasilnem domu, ki so jo z pomočjo KS Dob pripravile domače gospodinje. Rahlo utrujeni, saj pot letos ni bila predolga, smo nato odhajali vsak v svojo smer proti domu.

Zahvaliti se želimo vsem prijaznim in gostoljubnim domačinom v Hrastovem Dolu in vsem, ki so nas sprejeli in pogostili na poti ter seveda tudi Krajevni skupnosti Dob za finančni prispevek. Letos prvič pohoda zaradi prilagoditve ostalim dejavnostim nismo izpeljali v nedeljo, ampak vseeno udeležba je bila rekordna in tudi vreme smo imeli zelo lepo. Upamo, da naslednje leto v tem letnem času v nedeljo ali ponedeljek vse ponovimo, z istim začetkom in z drugo traso in drugim ciljem in seveda z isto mero dobre volje.

Nasvidenje prihodnje leto.