90. letnica društva v času corona virusa

V soboto, 15. avgusta, bi krajani in gasilci slovesno praznovali 90. letnico ustanovitve prostovoljnega gasilskega društva Dob. Glede na okoliščine, ki so nas močno zaznamovale in na priporočila stroke, smo se že pred meseci odločili, da zunanjega praznovanja letos ne bomo izpeljali.

Vseeno pa določene aktivnosti  v društvu potekajo nemoteno:

•    Novo vodstvo, izbrano na letošnjem občnem zboru društva, so se v pripravi na praznovanje lotili urejanja notranjosti doma. Preureja se glavni prostor s pultom, izvedeno je bilo beljenje prostorov in čiščenje v notranjosti, v naslednjih dneh pa se bo obnavljal zunanjost vhoda.

•    Izvajajo se tudi redna vzdrževalna dela na tehniki in opremi.

•    Nekaj mladih članov je uspešno končalo tečaj za operativnega gasilca. V zadnjih letih je to kar zahtevna naloga, saj traja kar 120 ur.

•    Glavna naloga – priprava dokumentacije za širitev doma, pa je v teku. Z Občino Ivančna Gorica smo izvedli zamenjavo zemljišča med domom in igriščem. Tako smo pridobili dovolj prostora za širitev gasilnega doma.

•    Po nekaj letnem premoru redno spet trenirajo člani A, istočasno pa so z vajami pričele tudi dekleta ekipe A.

•    Mladi gasilci so sodelovali tudi pri obnovitvenih delih pri obnovi podružnične cerkve v Dobu. Očistili so cvinger ter v sušnih pomladanskih dneh zalivali na novo posejano travo.

•    S postavitvijo jurčka pa smo gasilci sodelovali tudi pri novi maši, ki smo jo imeli 5. julija v župniji.

•    Na poseben način pa smo izpeljali letošnjo sektorsko Florjanovo mašo, ki je bila letos v župnijski cerkvi v Šentvidu pri Stični. Brez večje udeležbe gasilcev.

V galeriji pa si le oglejte fotografije letošnjega dogajanja. Razdeljene so vtri sklope, letošnje, zadnje desetletje in starejše.

V imenu uredniškega odbora spletne strani PGD Dob pri Šentvidu, ki letos obeležujemo 10 let objavljanja in v imenu vodstva društva, vsem članom društva čestitamo ob jubileju, krajanom operativnega območja, ki ga pokriva naše društvo pa se zahvaljujemo za podporo in sodelovanje in, da bi nas čim manj klicali »NA POMOČ«.

Letošnje

 

Zadnje desetletje

 

Starejše