90. jubilejni redni letni občni zbor PGD Dob pri Šentvidu

Na dan Slovenskega kulturnega praznika, 8. februarja 2020, smo  v PGD Dob pri Šentvidu imeli jubilejni  90. občni zbor društva. Jubilejni občni zbor smo začeli s pesmijo in besedo o našem največjem pesniku Francetu Prešernu.

Po uvodnem  pozdravu predsednika Andreja Antončič, ki je predlagal tudi delovno predsedstvo občnega zbora smo se z minuto molka poklonili preminulima članoma Frančišku Pečjak in Pavlini Černe. Pozdravili smo  predstavnike GZ Ivančna Gorica, goste iz PGD Sobrače, Temenica in Zagorice pri Velikem Gabru ter naše prijatelje gasilce iz Brođanov pri Karlovcu.

Delo smo nadaljevali s poročili o delovanju društva v preteklem letu. Občni zbor je bil za naše društvo tudi volilni, saj nas je predsednik Andrej Antončič že na seji UO obvestil, da  odstopa kot predsednik društva, zaradi službenih dolžnosti. Na UO smo se po usklajevanju  poenotili in vodenje društva za naslednja tri leta, do leta 2023 zaupali Maticu Trnovšek. Naš izbor so soglasno potrdili tudi prisotni na občnem zboru. Matic Trnovšek pa si je za ožja sodelavca izbral še dva podpredsednika in sicer Davida Klemenčič in Jaka Škrabec.

Po podelitvi jubilejnih priznanj smo v svoje vrste sprejeli tudi novega člana Nejca Čebular iz Škofljega.

Po uradnem delu občnega zbora je sledil še družabni del večera, za katerega so se še posebej potrudile naše članice.

Kratko predstavitev leta 2019 in ostale podrobnosti občnega zbora si lahko ogledate v gradivu, nekaj utrinkov pa v foto galeriji.