V Dobu dogodek, kot ga še ni bilo

Zgodil se je dogodek. Dogodek, ki je zasenčil mondial, dogodek, ki je zasenčil olimpijske igre. Dogodek, ki je privabil številne gledalce, bivše igralce in znane politike. Dogodek se je zgodil na lepo jesensko nedeljo 9. septembra 2012.

Zgodil se je Dan nogometa in dobre volje. Letos še posebej zanimivo, saj mineva 40 let od prve odigrane nogometne tekme z imenom »suhi in debeli«. Prav zaradi tega smo povabili igralce , ki so sodelovali na prvi tekmi, takrat leta 1972. Takratni pobudnik in organizator Zvone Čebular, je bil tudi letos igralec v svoji ekipi.

Kot selektorja obeh ekip sta nas obiskala večna rivala Zoran in Janez. Tudi tu sta napovedala prihodnost Doba in sicer prvi, da bo v prihodnosti tu stala športna dvorana z nekaj sto tisoč sedeži, drugi pa da bo igrišče preoral in zasadil krompir. Na koncu sta se le uskladila in zakopala bojno sekiro, vsaj za preostanek nedeljskega popoldneva.

Kot predtekma velikega spektakla so se pomerile ženske in dekleta – poročene in neporočene. Po nogometu pa še tekmovanje v pristni slovenski igri » bacanje kamena sa ramena«

Med številnimi obiskovalci, ki so si ogledali ne samo nogometno tekmo, ampak pravo predstavo, z izvirnimi imitatorji, smo opazili tudi župana občine Ivančna Gorica, Dušana Strnada in podžupana Tomaža Smoleta. Imitatorji Zorana, Janeza in Karla so bili Jožko, Rok in Andrej in so dobro sodelovali z komentatorjem Jožetom ter dodali marsikatero sočno za nasmejati. Ob svojem prihodu so prestavili poceni nakup Patrije. Veliko zaslug, da velika predstava sploh nastane pa ima nedvomno naš neutrudni organizator Marko.

Če koga zanima še kaj več, naj se ob naslednjem velikem dogodku pa le oglasi v Dobu. Ta dogodek bo ponovno neke lepe jesenske nedelje v prihodnjih letih.

(Vir: VašKanal)

Fotogalerija: