Koledovanje – Dob 2011

V božičnem času leta 2011, smo koledovali po soseski sv. Petra – Dob. Koledniki so bili naši letošnji birmanci, sodelovalo pa je še osem starejših kolednikov, za podporo mlajšim in lažje delo.

Na božični dan smo svojo namero povedali tudi sosečanom, pri maši v Dobu. Naše sporočilo je bilo:
»Trkali bomo na vaša vrata, vam prinašali blagoslov: veselja, miru in poguma. Na vrata vam bomo napisali koledniško sporočilo, ki naznanja Božjo navzočnost v novem letu.«

Vrata so se nam odpirala, bilo je veliko lepih besed, solz, pohval in povabil naj kar še pridemo. Soseska Dob je velika, zato smo prvi dan končali že v trdi temi. Nadaljevali smo naslednji dan po opoldanskem zvonjenju in pred mrakom odšli od zadnje hiše v naši soseski.
Darovi, ki so se nabrali, so bili nad našimi pričakovanji in vse bomo posredovali Misijonskemu središču Slovenije. Koledniki smo bili misijonarji, pridružili smo se vsaj za nekaj ur, slovenskim misijonarjem, ki delujejo po svetu.

Spet smo dokazali, da imamo veliko srce in posluh za soljudi v stiski. Vsem, ki ste kakorkoli sodelovali in pripomogli do uspešne izvedbe koledovanja – iskren Boglonaj.