Gasilski izlet 2011

Gasilci iz Doba smo se v soboto 15. oktobra 2011 odpeljali na izlet in sicer v Savinjsko Dolino in dolino reke Dravinje. Imeli smo na razpolago enega najlepših dni v letu, saj smo med potjo lahko občudovali Kamniške Alpe tja do Triglava v vsej svoji mogočni lepoti.

Izlet smo tako kot že več let začeli z mašo v domači podružnični cerkvi in se nato z Božjim blagoslovom odpravili na pot. Prvi cilj je bil Vransko, kjer smo si ogledali muzej gasilstva in tudi nam bolj znani muzej starih motociklov. Pot nas je vodilo proti Slovenski Bistrici, kjer smo si ogledali tamkajšnji grad in muzejske zbirke v njem in nato nadaljevali pot do kraja Studenice ob vznožju Boča. Tu pa smo si ogledali zanimiv ženski samostan, ki je zapuščen in ga obnavljajo. Za ljubitelje psov smo tu ujeli še delček razstave psov Nemških dog, zunaj pred samostanom pa kar lepo število starih lepo obnovljenih avtomobilov. Povzpeli smo se še do planinskega doma na Boču – seveda z avtobusom, kjer smo imeli kosilo.

To je bila tudi zadnja postaja načrtovanega izleta. Sicer bi se po načrtu morali še povzpeli na sam vrh ampak nikakor nismo zbrali volje. Po dolini reke Dravinje smo se usmerili proti domu, ustavili še na Trojanah in še ravno pravi čas prišli domov.