Galerija 2012

12.12.2012, natančno ob 12:00, je bila v gasilnem domu v Dobu pritisnjena SOS tipka, kar pomeni, da nekdo potrebuje pomoč. Pomoč pri gašenju požara je potrebovala družina Staneta Pšajda iz Podboršta št. 32. Gorela je stanovanjska hiša.

V letu 2012 je bila soseska Dob na vrsti za izdelavo jaslic v župnijski cerkvi.

Najmlajše otroke v naši KS je v soboto, 8. decembra obiskal dobri mož, ki sliši na ime Miklavž. Otroci so izpolnili obljubo, ki so mu jo dali lani in tako jih je letos zopet obiskal.

Ste se v teh decembrskih dneh morda spraševali, kje meteorologi dobijo podatke o temperaturah? Če ste spremljali te dni jutranjo temperaturo, je imela vas Dob in bližnja okolica bistveno nižje temperature, kot so nam sporočala javna občila.

V soboto, 24. novembra 2012 je v župnijski cerkvi v Šentvidu potekal že peti Karitasov koncert domačih zborov in ostalih glasbenikov. Poleg vseh sodelujočih iz župnije, je imela soseska Dob zelo močno zastopstvo. Poleg voditeljev in povezovalcev programa so imeli samostojni nastop naši mladi pritrkovalci in Moški pevski zbor Dob.

Dob in okoliške vasi so že od nekdaj močno zaznamovane z vodo, predvsem s poplavnimi vodami. Tudi v jeseni 2012, konec oktobra in začetek novembra, nas je močno zalivalo z vrha in tudi od spodaj. večjih težav tokrat nismo imeli, lahko pa si ogledate nekaj utrinkov.

Društveno vajo smo organizirali v petek, 22. oktobra v večernih urah. Vaja je potekala s predpostavko prometne nesreče v kateri je udeleženo več vozil, ki so se v trku vnela. Za otežitev je ta večer še deževalo. (Foto: Uroš Šraj)

Gasilci iz PGD Dob smo se na letošnje tekmovanje podali s tremi ekipami. V soboto, ko je tekmovanje potekalo za mladino smo v Višnjo Goro odšli z ekipo pionirjev in mladincev, v nedeljo na dan članskega tekmovanja pa samo z moško ekipo B. Tekmovanje je vsebovalo gasilko vajo, štafetni tek in kot novost zadnjih let, vaja razvrščanja.

Tako smo poimenovali letošnje zaključno srečanje gasilcev. Običajno je bil to celodnevni izlet, ker pa je v zadnjih letih zanimanje in število udeležencev nekoliko upadlo, ostaja le pri srečanju.

V soboto, 29. septembra 2012 je v PGD Sobrače potekalo srečanje članic PGD GZ Ivančna Gorica. Srečanje članic iz vseh 17-ih društev je namenjeno predvsem spoznavanju in druženju.

Zgodil se je dogodek. Dogodek, ki je zasenčil mondial, dogodek, ki je zasenčil olimpijske igre. Dogodek, ki je privabil številne gledalce, bivše igralce in znane politike. Dan nogometa in dobre volje 2012.

Žegnanje v Dobu. Le malokrat se toliko ljudi trudi, da bi nekaj pokazali, da bi tudi drugim dali del sebe, kot se jih je letos. (Foto: Gašper Stopar)

V soboto 30. junija 2012 smo kot že vrsto let organizirali in pripravili pravo veliko vrtno veselico pod krošnjami dreves. Za veselo razpoloženje so poskrbeli člani ansambla Novi spomini, za še boljše razpoloženje pa je s svojim obiskom poskrbel Brajdimir s svojo Berto.

Na regijski orientacijski tek smo se uvrstili z ekipo pionirk (kategorija 7 - 12 let), po uspešnem nastopu na občinskem tekmovanju. Tekmovanje je potekalo v soboto 16. junija 2012 v občini Dobrepolje.

V okviru letošnje občinske proslave , ki je sledila nizu postavitev 12-ih INFO točk po vseh KS v občini Ivančna Gorica, je bila predvidena tudi predstavitev posamezne KS na omenjeni proslavi.

Mladinsko tekmovanje v orientacijskem teku Vrh pri Višnji Gori, 19. maj 2012 pod okriljem Občinske gasilske zveze Ivančna Gorica

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš sence. (T. Pavček)

V začetku aprila 2012 so se jamarji, Jamarskega kluba Železničar pod vodstvom Daniele Štrempfelj spustili v tri od štirih ponornih jam v Dobu.

V petek, 4. maja 2012 smo se gasilci poklonili svojemu stanovskemu zavetniku z darovano mašo za pokojne gasilce. Zahvalili smo se in priporočili za njegovo varstvo.

V soseski sv. Petra tudi letos izdelali veliko butaro za cvetno nedeljo. Butara je merila v višino dobrih pet metrov, izdelali smo jo pri Anščarjevih na Selih.

V Krajevni skupnosti Dob smo se letos na materinski dan oziroma praznik staršev še posebej pripravljali.

Slike letečega fotografa Gašperja Stopar, dne 27.3.2012 v zgodnjih dopoldanskih urah. Posnetke je omogočil pilot Bojan Goli iz Šentvida

V soboto 17. marca 2012 smo v Dobu slovesno praznovali 90. letnico Jožeta Kramar iz Škoflja.

Gasilski pevski zbor PGD Dob. Pevci pridno vadijo. Srečujejo se vsaj enkrat tedensko v prostorih gasilskega doma.

Nedelja 11. marca 2012 smo se v sončnem popoldnevu, na tretjo postno nedeljo, že drugič zbrali na Sadu, da bi se udeležili postne pobožnosti križevega pota v naravi.

V soboto, 4. februarja 2012 smo imeli člani PGD Dob pri Šentvidu redni letni občni zbor. Udeležili smo se ga člani društva, funkcionarji Gasilske zveze Ivančna Gorica, gostje naših prijateljskih društev, pa so se opravičili, predvsem zaradi slabega vremena.

V nedeljo, 29. januarja 2012 se nas je nekaj nad 40 ljubiteljev narave podalo na bližnji hrib, visok 554 m Vrh ali bolj po domače Pr\' Vrhučan. Razlog, da smo se v hladnem in vetrovnem in nič kaj lepem popoldnevu skupinsko podali na pot, je bil predvsem namen, da tik pod vrhom »petstotaka« postavimo omarico z žigom in vpisno knjigo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.