Galerija 2011

V božičnem času leta 2011, smo koledovali po soseski sv. Petra - Dob. Koledniki so bili naši letošnji birmanci, sodelovalo pa je še osem starejših kolednikov, za podporo mlajšim in lažje delo.

V soboto, 3. decembra, v mraku, so se otroci iz KS Dob zbrali pred gasilnim domom v Dobu in nestrpno pričakovali Miklavža in njegovo spremstvo.

V soboto 1. oktobra se je odvijalo občinsko prvenstvo v gasilskih disciplinah v Ambrusu. Na tekmovanju so kot predstavniki PGD Dob sodelovali pionirji in mladinci.

Kviz za mladino v gasilskih tematikah. Tekmovanje je potekalo v Višnji Gori in sicer v soboto 24. oktobra 2011

V PGD Dob smo v ponedeljek 24. oktobra 2011, organizirali taktično vajo, požar na stanovanjskem objektu Škoflje 12. V notranjih prostorih sta bila dva ponesrečenca. Intervencijo smo izpeljali v sodelovanju z PGD Stična.

Gasilci iz Doba smo se v soboto 15. oktobra 2011 odpeljali na izlet in sicer v Savinjsko Dolino in dolino reke Dravinje. Imeli smo na razpolago enega najlepših dni v letu, saj smo med potjo lahko občudovali Kamniške Alpe tja do Triglava v vsej svoji mogočni lepoti.

Nogometni spektakel v Dobu

Hladni sobotni večer, 2. julija 2011, smo uspešno izpeljali veselico z ansamblom Kolovrat in domačimi gasilci. Zvečer je bilo bolj klavrno, z nočjo pa je dogajanje postalo živahneje.

S pripravo prostora imamo veliko dela, kajti imamo pravo vrtno veselico v zavetju velikih dreves.

Sv. Peter in Pavel praznujeta 29. junija in na ta dan smo imeli do pred nekaj let žegnanje. Zadnja leta pa praznujemo na najbližjo nedeljo temu prazniku. Letos je bilo to zadnjo nedeljo v juniju. Bilo je še posebej svečano, saj smo cerkvi naredili novo preobleko. Mašo sv. Petru v čast je daroval g. Janez Petek, sodelovali pa so tudi domači in šentviški pritrkovalci ter cerkveni mešani pevski zbor.

Pri obnovi je sodelovalo 25 sosesčanov in pri tem so pokazali, da jim ni vseeno kakšen je naš božji hram.

Na tekmovanje smo se gasilci iz Doba odpravili, kar s petimi mladinskimi ekipami. Prvič smo uspeli sestaviti ekipo deklet – mlajše pionirke in kot običajno dečki, po dve ekipi mlajših in starejših pionirjev.

V nedeljo 8. maja 2011 smo se gasilci in ostali krajani zopet zbrali pri sv. Ani v Velikih Češnjicah. Naš namen je bil, da počastimo našega stanovskega zavetnika sv. Florjana, ki je godoval pretekli teden. Sodelovalo je vseh šest PGD, ki delujejo v šentviški župniji.

Na Florjanovo ali praznik sv. Florjana, ki velja za zavetnika pred ognjem, sušo, povodenj in vojsko, smo se gasilci iz Doba zbrali pri sv. maši za gasilce. Sv. Florjan je zavetnik gasilcev, zato je prav, da se mu zahvalimo in priporočimo za celoletno varstvo nas in naših domov.

Na velikonočni ponedeljek 25. aprila 2011 se nas je na cestninski cesti v Dobu, zbralo slabih sto, ali natančneje 95 pohodnikov, ki smo se odzvali povabilu na 8. pohod KS Dob.

V podružnici sv. Petra v Dobu že skoraj dve desetletji, brez prekinitve, izdelujemo veliko butaro za cvetno nedeljo, ki v velikonočnem času, krasi farno cerkev.

One thought on “Galerija 2011

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.