Galerija 2015

Letos smo na pobudo novega župnika Izidorja Grošlja in kaplana Branka Setnikarja v naši župniji zopet koledovali. Na koledovanje se je pripravilo osem skupin iz podružnic Dob, Hrastov Dol, Sobrače, Šentpavel (2), sv. Rok, Pungert in Bukovica. Mladi koledniki so se na pot podali na Štefanovo v spremstvu starejših oseb. Po podružnicah so se vsak po svoje organizirali.

V nedeljo 20. decembra, so naši mladi «dobuski« pritrkovalci Matej, David in Jaka nastopili kot gostje Božičnega koncerta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, v veliki Galussovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Predstavljeni pa so bili kot pritrkovalci iz Šentvida pri Stični.

Deževna in hladna nedelja. Že vremenska napoved je bila slaba, pa vendar smo se 11. oktobra 2015 gasilci iz Doba odpravili na izlet proti Krasu in Furlaniji. Deževno vreme nas je spremljalo vse do Komna, kjer sta se nam pridružila tudi vodiča, brez katerih bi naš izlet bistveno manj zanimiv.

V nedeljo 31. avgusta 2015, se je ponovno zgodil »Dan nogometa in dobre volje«. Potekal je v lepem, skoraj pretoplem nedeljskem dnevu, da so igralci nogometnega turnirja, med vsakim odmorom, potrebovali krepko hladno osvežitev. Med seboj je merilo moči 6 ekip sosednjih gasilskih društvih.

V soboto 5. septembra 2015, je potekalo občinsko gasilsko tekmovanje v Zagradcu in na Krki. Iz PGD Dob smo se tekmovanja udeležili s tremi ekipami. V dopoldanskem času se je naša ekipa pionirjev in mladinska ekipa borila s časom v Zagradcu, člansko tekmovanje pa je potekalo popoldne na Krki.

Petek, 26. junija 2015, po prazniku dneva državnosti in pred vikendom, se je nam gasilcem zdel obetaven dan za organizacijo gasilske veselice z Modrijani. Po muhastih in bolj mokrih junijskih dneh je bila vremenska napoved za te dni še kar obetavna.

Blagoslov obnovljenega križa v Grčevju, Dobrodelni koncert in župnijski dan (13. in 14. junij), Vlečenje vrvi pri gasilcih (21. junij), Žegnanje

Zadnjo nedeljo v maju smo se na pobudo Marka in na vabilo Kulturno športnega društva Dob, s kolesi vozili po poti «od Petra do Pavla«, kot smo jo poimenovali. Kolesarili smo po šentviški župniji, od podružnice do podružnice in tako obiskali vseh 12 podružničnih in seveda župnijsko cerkev.

Veliko soseskino butaro smo v soseski Dob izdelali tudi letos. Izdelovali smo jo pri Špajih na Škofljem. Sodelovalo je nekaj stalne in nekaj nove ekipe, ki se vsako leto potrudi, da butara nastane.

Drugo postno nedeljo, 1. marca 2015 smo se zbrali že četrtič, tokrat z novim župnijskim upraviteljem p. Maksimiljanom in skupaj premišljevali postaje križevega pota. Morda smo v mislih imeli tudi našo minljivost, ozek prehod med življenjem in smrtjo, saj nas je to v mesecu februarju, še kako zapolnjevalo.

V soboto, 7. februarja 2015 smo imeli člani PGD Dob že 85. redni letni občni zbor. Poleg članov društva, se ga je udeležil tudi predstavnik GZ Ivančna Gorica in gostje iz PGD Sobrače. Pevci MOPZ Dob so na začetku zapeli državno in gasilsko himno, predsednik KŠD Dob pa je gasilcem v znak zahvale za gostoljubje v gasilnem domu, izročil priložnostno darilo, izdelek predvsem članic njihovega društva, ki izdelujejo rože iz papirja.

V PGD Dob smo v zimskih mesecih organizirali tečaj za gasilca začetnika, ki ga je obiskovalo 7 naših, v glavnem mladih članov in še kar 10 slušateljev iz sosednjega društva Hrastov Dol

Od leta 2014 smo se poslovili. Radi pa tarnamo, da nam je prehitro minilo. Kakor koli, vstopili smo v leto 2015 in od nas je odvisno kako ga bomo preživeli.