Galerija 2014

Želeli in obljubili smo si, da ne ostane samo prvikrat. In kjer je jasen cilj se najde tudi pot. Tako smo pevci Moškega pevskega zbora Dob še naprej vsak teden pridno in vestno trenirali svoje glasilke odločeni, da bomo tudi letos izvedli naš 2. samostojni koncert.

Med gasilskimi disciplinami oziroma tekmovanji je v jeseni običajno na vrsti gasilsko občinsko tekmovanje in gasilski kviz. Obeh tekmovanj smo se udeležili tudi s podmladkom našega gasilskega društva.

Med vaški nogometni turnir, letos že osmi po vrsti, se je kot vsa leta doslej odvijal na igrišču v Hrastovem Dolu, 5. septembra 2014. Turnir za prehodni pokal KS Dob poteka v organizaciji obeh PGD in s finančno podporo KS.

Že utečena večletna navada je, da gasilci iz Doba delovno leto zaključimo z izletom ali s pohodom, ki mu sledi družabno srečanje, za kar je padla odločitev tudi za letos.

Veselica v Dobu avgusta, nam kar ni v navadi. Morda tudi zaradi tega nismo znali izbrati pravega datuma, saj nam je zagodlo vreme in veselica z Modrijani 15. avgusta 2014, je bila zaradi slabega vremena odpovedana.

Zgodil se je kot smo napovedovali ob zadnjem mondialu v jeseni 2012. Razlika je samo v tem, da se je zgodil poleti in da je tokrat zasenčil svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji. No, vsaj tisto vroče nedeljsko popoldne, 6. julija 2014.

V pozno pomladanskih in začetnih poletnih mesecih se gasilci precej bolj pogosto srečujemo na raznih tekmovanjih ali družabnih dogodkih, kot v drugih obdobjih v letu. Živahna so predvsem tekmovanja , ki jih prirejajo razna društva.

31. maja 2014, je v organizaciji PGD Šentvid pri Stični potekalo mladinsko tekmovanje v orientacijskem teku. Iz našega društva se je tekmovanja udeležilo kar pet ekip. Najboljše so se odrezali mladinci, ki so osvojili prvo mesto in si s tem zagotovili udeležbo na regijskem tekmovanju.

Že več let gasilci častimo svojega stanovskega zavetnika sv. Florjana, ki praznuje 4. maja. V Dobu smo se 2. maja gasilci zbrali pri maši, ki je bila darovana za vse pokojne gasilce, v nedeljo 4. maja pa smo sodelovali pri Florjanovi maši sektorja oziroma župnije Šentvid.

V petek 28. marca 2014, se nas je na povabilo KS Dob in PGD Dob zbralo skoraj dve desetini prostovoljcev, ki smo se pridružili vse slovenski čistilni akciji »Očistimo Slovenijo«, z namenom, da poberemo smeti in ostale odpadke v naši naravni okolici.

V soseski Dob smo tudi letos izdelali veliko soseskino butaro, v velikosti skoraj 5m. Namen izdelane butare je, da jo na cvetno nedeljo odpeljemo k blagoslovu in potem ostane v župnijski cerkvi za okras.

Predstavitev delavnic ročnih del smo lahko spremljali na prireditvi ob materinskem dnevu v Hrastovem Dolu, 26. marca 2014, kjer smo si lahko njihove izdelke tudi ogledali. Predstavnica Renata Čebular je v uvodu poudarila, da so delavnice obiskovali tudi fantje, ki so zelo nadarjeni, spretni in natančni. V galeriji slik si lahko ogledate njihovo delo in aktivnosti.

V nedeljo 16. marca 2014, na drugo postno nedeljo, smo ponovno imeli priliko sodelovati na križevem potu od Sada do Rdečega kala. Postne pobožnosti se je udeležilo nekaj nad sto faranov, ki smo se v čudovitem vremenu in razgledu sprehodili po panoramski poti.

V Dobu pri »info« točki se nas je zbralo dobrih 40 pohodnikov, močno okrepitev pa smo dobili v Podborštu, tako, da nas je bilo za dosego prve višinske ovire že 75 ljubiteljev narave in pohodništva. Večji postanek pohoda je bil na »našem Vrhu«. Vpis v knjigo obiskovalcev je bil le še pika na i, kdor pa je bil tu prvič, si je v svoj dnevnik lahko vtisnil tudi planinski žig.

Letošnji občni zbor PGD Dob pri Šentvidu se je odvijal na večer slovenskega kulturnega praznika. Začeli so ga pevci MPZ Dob s slovensko himno. V imenu društva je vse prisotne pozdravil predsednik društva Robert Berginc, občni zbor pa je v vlogi delovnega predsednika vodil Marko Antončič.

10. januarja smo se zbrali v gasilnem domu v Dobu z namenom, da prisluhnemo naši laični misijonarki Tini Zajc iz Podboršta o njenih triletnem delu v Angoli. Na vabilo se je odzvalo veliko krajanov, saj smo dvorano napolnili do zadnjega kotička.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.