Veselica 8.6.2013

V nizu velikih dogodkov, ki so nam navrženi, oziroma si jih sami pripravimo, je prav gotovo letošnja gasilska veselica z ansamblom Modrijani. Kljub ne najbolj stabilnem vremenu, smo se vneto pripravljali na pravo vrtno veselico, ki so danes že zelo redke.

Modrijani so nas v sobotnem popoldnevu na svojem profilu nagovorili:
»Zvečer pa v Dob pri Šentvidu. Se vidimo?«
P.s. Kaka glasbena želja za zvečer?

Mi pa smo med pripravami zaskrbljeno pogledovali v nebo. Ampak, sobotni večer se je približal, nebo se je razjasnilo, prvi gostje so prišli že uro pred uradnim začetkom in tudi člani ansambla Modrijani, so bili zgodnji. Med njihovo pripravo na nastop, se je prireditveni prostor polnil, ob prelomu noči, pa je bil nabito poln, gostje so pa še kar prihajali. Ob dobri glasbi in vzdušju, ki ga znajo pripraviti le Modrijani, smo bili zadovoljni vsi – gostje in mi gasilci, ker se nam je ves trud, ki smo ga vložili v priprave veselice, vračal. Priprav, predvsem tistih organizacijskih je bilo veliko, veliko nepredvidljivih stvari, ki se lahko še pokažejo npr. kje parkirati tako veliko število avtomobilov, kako pripraviti prostor za množico, ki so nam je napovedovali. Množica ljudi, po odzivih sodeč, pa je bila zadovoljna. Čakalo jih je okrepčalo z žara, hot-dog ter posladek s palačinkami in sladoledom.
Če ne štejemo priprav, je pri sami izvedbi veselice sodelovala dobra stotina članov in krajanov, prva pavza pa je prišla šele po tretji uri zjutraj.

Modrijanov Blaž je modroval: »Gasilci so danes garali, garali so.« V jutranjih urah, na poti domov, pa so spet zapisali na svoj profil:
»Na poti domov nas spremljajo lepi spomini na vas, dragi ljudje, hvala vam za res srčen konec tedna…dobro smo se veselili življenja.«

Veselili smo se ga tudi mi, smo pa lahko ponosni, da si upamo in da znamo pripraviti tako veliko prireditev.

Ko pa že govorimo o velikih dogodkih, nas gasilce iz Doba pri Šentvidu konec meseca ali natančneje 26. Junija 2013, čaka na Brdu pri Kranju še ena prijetna naloga. Sprejem pri predsedniku države, ker nas je Občina Ivančna Gorica predlagala na natečaj »Naj prostovoljec 2012«, ki ga vsako leto organizira Mladinski svet Slovenije, pod pokroviteljstvom predsednika države.