BOŽIČNI ČAS V NAŠI SOSESKI

Božični čas je običajno za vse nas, čas lepih spominov, pričakovanj, obdarovanj in praznovanj, za marsikoga pa tudi čas razočaranj, osamljenosti in občutka nemoči. Kakor koli že, po naravi je to čas umirjanja, čas najkrajšega dneva, čas zimskega solsticija, ko so kmečka dela v glavnem opravljena in čas, ko imamo zaposleni tudi več prostih dni. Božični čas je tudi čas, ko je družina več skupaj, miza je praznično pogrnjena in na njej polno dobrot, poskrbimo, da je naš dom lepo in praznično okrašen, skupaj postavljamo jaslice…

Družabne prireditve so v tem prazničnem času bolj pogoste. Na področju, ki ga pokrivamo gasilci PGD Dob, smo praznovati začeli že 21. decembra, ko smo na predlog in v organizaciji naših članic pripravili predpraznično druženje, ki se ga je udeležilo skoraj 60 članov in sodelavcev našega društva. Bil je prijeten večer druženja, klepeta in tudi plesa, ki se je zategnil kar pozno v noč.

Vikend pred božičem, je bil vsaj za naše pritrkovalce, čas priprav na polnočnico, ki jo je prenašala tudi slovenska televizija. Fantje pritrkovalci, vseh pet je tudi včlanjenih v naše društvo, so sodelovali v programu uvoda v polnočnico.

S klikom na spodnjo povezavo si lahko ogledate šentviško polnočnico in nastop naših pritrkovalcev

polničnica 2018

V dneh pred božičem, sedaj že nekaj let zapored, pred cerkvijo v Dobu postavimo jaslice. Zunanje so narejen v sodelovanju s KŠD Dob, jaslice postavljene v cerkvi, pa so delo Davida Klemenčič. Oboje pa so vredne ogleda.

Na štefanovo pa smo že tradicionalno koledovali. Po naši soseski smo se odpravili z dvema ekipama. Povsod smo bili dobrodošli in lepo sprejeti, postreženi, obdarovani in tudi darovi za misijone niso bili skromni. Vsem, ki ste darovali,  se v imenu letošnjih kolednikov in v imenu ljudi tretjega sveta, ki bodo vaše darove prejeli, lepo zahvaljujemo.

Utrinke družabnega večera, postavljanja jaslic in koledovanja pa si lahko ogledate v foto galeriji.