Novo športno igrišče v Dobu, največje Miklavževo darilo

Letošnji Miklavžev večer je bil v Dobu pri Šentvidu res nekaj posebnega, saj smo krajani prejeli posebno darilo, kar novo športno igrišče za gasilnim domom.

Izgradnjo samega športnega igrišča je financirala Občina Ivančna Gorica, izvajalec del pa je bil podjetje Rekon. Kjer je volja tam je pot ali, če si neko stvar želiš – pride, to bi lahko bil povzetek  govornikov na slavnostni otvoritvi, 9. decembra 2017 v Dobu. Igrišče so v hladnem sobotnem večeru slavnostno predali v uporabo  župan Občine Ivančan Gorica Dušan Strnad, predsednik PGD Dob Marko Antončič, predsednik sveta KS Dob Jože Polončič in član občinskega sveta Janez Mežan, blagoslovil pa ga je domači župnik Izidor Grošelj.
Najmlajše je ta večer obiskal tudi sv. Miklavž, za vse prisotne, pa je bila po končani prireditvi pripravljena priložnostna pogostitev.
Ideja o športnem igrišču v Dobu je tlela desetletja, pred štirimi leti, pa se je želja začela udejanjati, ko se je ponudila možnost o odkupu zemljišča v velikosti dobrih 7000 m2. To je bilo zemljišče, ki meji na obstoječo parcelo gasilnega doma. Gasilci smo počistili svojo blagajno in še s pomočjo Občine Ivančna Gorica skupaj zbrali sredstva za nakup zemljišča. Leta 2015 je bil urejen tudi uradni prepis in takoj naslednjo pomlad so bile na omenjenem zemljišču kar dve prireditvi, in sicer gasilsko tekmovanje in naslednji dan prve kmečke igre v Dobu. Konec letošnjega poletja pa so zabrneli gradbeni stroji in danes imamo sodobno športno igrišče za mali nogomet ter košarko, ki je ograjeno in osvetljeno, postavljen pa je tudi zabojnik s sanitarijami in garderobo.
Igrišče je za naš kraj velika pridobitev in velik potencial za vsako prireditev.

Nekaj utrinkov otvoritve si lahko ogledate na spodnjih dveh povezavah.

http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=6089

http://www.vaskanal.com/novice/27777-odprli-novo-sportno-igrisce.html