Čistilna akcija v Dobu 2017

20170304_163224S čistilno akcijo smo letos v našem kraju kar pohiteli, ker se je v okolju, predvsem ob cesti, nabralo kar precej smeti. Pa tudi zato, ker smo lansko leto ugotavljali, da je v aprilu, ko je organizirana čistilna akcija na občinski ravni, trava lahko že precej velika in so tako smeti slabše opazne. Eden od razlogov pa je tudi ta, da se v tem obdobju, ko je skoraj še zimski čas, niso še pričela kmečka spomladanska opravila.

Tako smo se v soboto 4. marca 2017, na povabilo KS in PGD Dob zbrali prostovoljci, ki smo se odločili sodelovati v čistilni akciji za širše območje Doba. Povabilu pa so se odzvali tudi lovci. Ob zaključku sobotne čistilne akcije smo našteli kar 28 prostovoljcev.

Smeti in odpadke smo pobrali ob cesti ter ob nekaterih »boljših» gozdnih cestah, kjer je dostop za kampiranje in odlaganje smeti »prijaznejši«.

Običajno začnemo in končamo pri gasilnem domu. Razdelimo se v skupine za posamezne predele, končamo pa ob prijetnem klepetu ter malici, za katero poskrbi KS.