Koledovanje v soseski sv. Peter, Dob

IMG_8442Letos smo na pobudo novega župnika Izidorja Grošlja in kaplana Branka Setnikarja v naši župniji zopet koledovali. Na koledovanje se je pripravilo osem skupin iz podružnic Dob, Hrastov Dol, Sobrače, Šentpavel (2), sv. Rok, Pungert in Bukovica. Mladi koledniki so se na pot podali na Štefanovo v spremstvu starejših oseb. Po podružnicah so se vsak po svoje organizirali.

 

Soseska Dob je imela svojo skupino in smo koledovali na Štefanovo – 26.12.2015. Zaključek koledovanja je bil na starega leta dan v podružnični cerkvi v Dobu. Mladi koledniki so nas obiskali pri maši. V cerkev so sicer prišli kar precej veselo in glasno, saj jih je spremljal harmonikar Jan, sledilo pa je koledniško voščilo, zahvala in predstavitev:

 

»Tako kot danes, smo vas koledniki nagovarjali in voščili tudi na Štefanovo, ko smo obiskali okrog sto hiš v naši soseski. Letošnji koledniki smo bili : Martina Glavič, Valerija Kravchenko, Alenka Verbič, Luka Fortuna, Miha Čebular in harmonikar Jan Verbič.

Dan je bil sicer lep, topel, sončen, ampak za nas kar naporen. Trikraljevski nabiralnik se je polnil. Naše navdušenje in presenečenje pa je bilo popolno, ko smo kovance prešteli, saj smo nabrali dobrih 1.100 €. Vse vaše darove danes izročamo našemu župniku, ki jih bo oddal v Misijonsko pisarno. Veselimo pa se že, da bomo razveselili naše vrstnike v revnejših deželah.

Danes zaključujemo koledovanje v soseski sv. Petra. Hvala vsem, ki ste nas prijazno sprejeli, hvala vsem, ki ste darovali, kajti ponovno smo dokazali, da imamo veliko srce.«

Utrinke iz koledovanja pa si oglejte v galeriji.