Dobuski pritrkovalci v Cankarjevem domu

IMG_8273V nedeljo 20. decembra, so naši mladi «dobuski« pritrkovalci Matej, David in Jaka nastopili kot gostje Božičnega koncerta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, v veliki Galussovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Predstavljeni pa so bili kot pritrkovalci iz Šentvida pri Stični.

 

V najvišjem hramu kulture so s svojim mentorjem Jožetom Mehletom pritrkovali na šentviške miniaturne zvonove. Imeli so svojo samostojno točko, kar je za mlade fante vsekakor velik dosežek in seveda še večji dogodek.

 

Pred nastopom so imeli kar precej aktivnosti s pripravami, posebne vaje s Simfoničnim orkestrom, snemanje na RTV, v nedeljo dopoldne generalka v Cankarjevem domu in seveda zvečer ob 20. uri nastop, na katerem so najširši publiki pokazali in dokazali, da znajo iz zvonov izvabljati lepo melodijo.

 

Gotovo jim bo ta večer ostal v lepem spominu, kajti nima vsak možnost, da kot preprost pritrkovalec nastopi z izkušenimi glasbeniki, zato vse čestitke mladim fantom in njihovem mentorju Jožetu Mehletu.

 

 

2 thoughts on “Dobuski pritrkovalci v Cankarjevem domu

  1. BRAVO, fantje! Res vas je bilo užitek poslušat. Naslednje leto vi povabite Simfonični orkester na vaš samostojni božični koncert 😉

    Čestitke!

Comments are closed.