V Dobu spet nogometni dan, poročene- neporočene, suhi – DEBELI!

017Zgodil se je kot smo napovedovali ob zadnjem mondialu v jeseni 2012. Razlika je samo v tem, da se je zgodil poleti in da je tokrat zasenčil svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji. No, vsaj tisto vroče nedeljsko popoldne, 6. julija 2014.

To je bil »dan nogometa in dobre volje«, ki je prvič potekal v skupni organizaciji Kulturno športnega društva Dob in Prostovoljnega gasilskega društva Dob.

V dopoldanskem času je potekal mednarodni nogometni turnir, saj je na njem sodelovala tudi ekipa naše prijateljskega gasilskega društva iz Brođanov pri Karlovcu. Svoje moči je merilo 6 ekip, v finalu pa sta se pomerili ekipi iz Hrastovega Dola in  iz Doba. Obe ekipi sta zadeli po dva gola, le »hrastuci« enega več v svojo mrežo, tako, da so »dobuci« zasluženo osvojili pokal za veliko nagrado Doba.

Sonce je že kar močno pripekalo, ko se je zaključeval dopoldanski del turnirje, a vročina ni motila deklet in žena, ki so se že pripravljale na veliko nogometno tekmo »poročene – neporočene«. Slednje je v črni limuzini pripeljal arabski šejk in ob pozdravu napovedal lepo prihodnost vasi gostiteljici.

Pred samo tekmo se je na igrišče pripeljala tudi naša Tina, sicer ne s smučmi , ampak kar na rolerjih. Povedala  je, da je z našimi tekmovalkami sodelovala v kondicijskih pripravah na nogomet. Seveda je za njo »mezil« tudi trener in tudi tokrat sta pokazala, da brez prepira med njima ni komunikacije.

V senci mežnarjeve hruške pa so že potekale priprave na moško tekmo »suhi –debeli«. Priprave niso bile kondicijske, ampak, kako na igrišče pripeljati nekdanja dva odlična igralca, ki sta v nekoliko načetem zdravstvenem  stanju. Pripravili so jima posebno prevozno sredstvo na sprednji in zadnji pogon. Spredaj so silaki vlekli, zadaj po so okleščenci potiskali. Prevozno sredstvo je bilo še najbolj podobno zdravstvenemu senatoriju z ustreznimi pripomočki za alternativno zdravljenje bolnika. Vse skupaj pa je opazoval in si pripravljal teren – pogrebnik, kateri sloga je bil »hitro in s stilom«. Svoje potencialne kandidate je stalno kontroliral z metrom smrti.

Prireditev bi lahko poimenovali tudi kar predstavo in udeleženci te predstave so se izkazali s prav posebno vrlino, saj so šale zbijali na svoj račun, kajti aktualne politike, zaradi bližajočih se volitev, nismo upali vmešavati, da nas ne bi slučajno kdo zatožil ali pisal pisma, da vplivamo na volilno telo.

Hvaležni smo tudi vsem sosedom stadiona za vaško cerkvijo, ki so nam nudili tehnično pomoč in prostor, kajti brez tega bi prireditev le težko izpeljali. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki ste kakor koli sodelovali ali prispevali svoj delež k uspehu in promociji kraja.

Najbolj zaslužni za izvedbo Dneva nogometa in dobre volje, pa so prav gotovo neutrudni organizator Marko, najboljši komentator Jože, scenaristi skečov, animatorji in igralci  Rok, Jožko in Andrej, v kar ste se lahko prepričali vsi, ki  ste tisto nedeljsko popoldne preživeli v naši družbi.

V ozadju pa se je trudilo še nekaj  ducatov prostovoljcev, ki so pripravljali dobrote iz pestre kulinarične ponudbe. Na razpolago je bil odojek, žar program, golaž, palačinke in sladoled. Tudi vreme smo imeli na svoji strani. Če bi lahko vreme naravnavali, bi sicer nastavili na kakšno stopinjo manj.

Nedeljski nogometni dan je bil na kratko: okusen, prijeten, vesel, prevroč…