84. redni letni občni zbor PGD Dob pri Šentvidu

Letošnji občni zbor PGD Dob pri Šentvidu se je odvijal na večer slovenskega kulturnega praznika. Začeli so ga pevci MPZ Dob s slovensko himno. V imenu društva je vse prisotne pozdravil predsednik društva Robert Berginc, občni zbor pa je v vlogi delovnega predsednika vodil Marko Antončič. Poleg članov društva so se občnega zbora udeležili tudi povabljeni gostje. Našemu vabilu so se odzvali predstavniki sosednjih društev Temenica in Sobrače, ter  GZ Ivančna Gorica. Med nami so bili tudi gostje prijateljskih društev Slovenj Gradec in Stari trg ter iz sosednje Hrvaške – gasilci iz Brođanov pri Karlovcu. Pridružil se nam je tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki se je po končanem zboru zadržal v prijetnem druženju in klepetu z domačini.

Z minuto molka smo se spomnili nekdanjih članov društva, še posebej lani umrlega Naceta Rus, našega rojaka iz Šentvida, ki je bil v mladih letih tudi poveljnik dobuskih gasilcev.

Po vseh izčrpno predstavljenih poročilih, so nam spregovorili tudi gostje in predstavniki GZ Ivančna Gorica in  župan občine, ki  pa so še posebej poudarili našo zavzetost in prepoznavnost v širši okolici in tudi v zadnji intervenciji žledoloma. Še posebej obetavna je prisotnost velikega števila mladih na občnem zboru, kar pa so opazili tudi naši gostje. Na letošnjem občnem zboru smo med svoje vrste sprejeli kar sedem novih članov.

Prisotni na občnem zboru so potrdili  predstavljen  plan dela za leto 2014 in sicer:
● družabne in ostale športne aktivnosti
● čistilna akcija “od proge do proge”
● maša za pokojne gasilce v Dobu
● gasilska tekmovanja in usposabljanja tekom leta
● redne vaje z opremo, ki jo ima društvo
● društvena veselica 15.08.2014 – z ansamblom MODRIJANI
● dan nogometa in dobre volje 6. julij 2014
● sodelovanje s sosednjimi in prijateljskimi društvi

Pod točko razno je predsedujoči občnega zbora čestital dvema članoma društva, ki sta praznovala v teh dneh in sicer Igorju Grabnar za 40 let in  Silvu Škrabec za 50 let. Slednjemu smo podarili tudi priložnostno darilo, ročno delo, izdelano v delavnicah deklet in žena Kulturnega športnega društva Dob. Izdelek spretnih rok pa krasi tudi dvorano gasilnega doma. Prejeli smo ga na njihovem prvem občnem zboru. Delavnica ročnih del poteka v gasilnem domu vsak ponedeljek v zimskem času.

 

Predstavitev dela društva v letu 2013

 

Fotogalerija: