Kolesarjenje po fari 19.5.2013

kolesarji-po-fari-19-5-13-057Sedaj nas že zebe, svoja kolesa smo že pripravili na zimski spanec, ampak, ker se je priprava članka nekje založila je še vedno prav, da osvežimo spomine na prijetno nedeljo, ko smo se na pobudo Markota in na vabilo Kulturno športnega društva Dob, vozili s kolesom od Petra do Pavla.

S kolesom smo obiskali vse cerkve v šentviški fari. Seveda smo začeli v Dobu pri sv. Petru in končali v Šentpavlu pri sv. Pavlu in vmes obiskali še vseh 10 podružničnih cerkva in seveda župnijsko v Šentvidu.

Iz Doba smo se podali k Antonu na Rdeči Kal, od tam smo se spustili k Andreju v Hrastov Dol, med potjo do Marije Snežne v Velikih Pecah smo se ustavili še pri Lambertu v Malih Pecah. V prijetno senco nas je sprejel Rok in se nato pred vzponom do Miklavža ustavili še pri Vidu. Na  Gradišču nas je prijazno sprejel Maks in nam povedel tudi nekaj zanimivosti najvišje vzpetine. Do Ane v Češnjicah nas je vodila  lepa panoramska pot in že spet  je sledil spust do Janeza v Bukovici. Nadaljevali smo še do drugega Andreja v Sobračah, kje nas je Tanja sprejela in predstavila njihov kraj in cerkev. Pot nas je naprej vodila po dolini reke Temenice do Lenarta v Pungertu, tu pa so nas že opozarjali oblaki in napovedovali, da nas lahko tudi malo namoči. Pohiteli smo še do zadnje, 13.  postaje v Šentpavlu, nato pa s polno paro do Helene na Kegeljčku, kjer smo si v varnem zavetju privoščili še družabni del.