Jasličarji v župnijski cerkvi v Šentvidu

V letu 2012 je bila soseska Dob na vrsti za izdelavo jaslic v župnijski cerkvi. Prvo pripravo smo opravili že januarja, ko smo pospravljali jaslice iz leta 2011. Pred nami so namreč jaslice postavljali soseščani iz Velikih Češnjic, za nami pa je na vrsti soseska Sobrače. Konec oktobra smo z vabilom v vsaki dom povabili soseščane k sodelovanju. Dogovorili smo se kako naj bi jaslice izgledale, določili posamezne zadolžitve in nato zadnji teden pred božičem pričeli z delom.

Prvi večer se nas je zbralo 17 ustvarjalcev. Delali smo dobre štiri ure. Tretji večer pa smo zadovoljni z ustvarjanjem ugotovili, da nam jaslice postajajo kar všeč. Naredili še nekaj posnetkov in se ogreli s toplim čajem, ki nam ga je vsak večer pripravila ga. Anica.

Kako bodo zadovoljni z izgledom jaslic ostali opazovalci, bomo še videli. Mi smo v njih pustili del sebe, še posebej pa David, ki je izdelal maketo Dobuske cerkve, Rok, z izdelavo kapelice v gozdu, Igor je izdelal kapelico sredi vasi, Janez pa svojo kapelico na polju.

Vsi jaslični ustvarjalci vam želimo lepe in doživete božične praznike in srečno v letu 2013.