Sv. Florjan – gasilski praznik v Dobu, 4.5.2012

V petek, 4. maja 2012 smo se gasilci poklonili svojemu stanovskemu zavetniku z darovano mašo za pokojne gasilce. Zahvalili smo se in priporočili za njegovo varstvo. Med mašo, ki jo je daroval naš član g. Janez Petek smo se tudi letos še posebej spomnili članov, ki so v tem letu odšli v večnost Franca Krajšek in Franca Kastelic.

Florjanova slovesnost je bila še posebej imenitna, saj je sovpadala z otvoritvijo informativne table v Dobu. Tako sta se nam že pri maši pridružila še župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad s soprogo in predsednik Turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik.

Gasilci smo se zbrali v velikem številu pred gasilnim domom in nato v paradi odšli v cerkev. Zbralo se nas je 40 uniformiranih gasilcev in še nekaj gasilcev v civilu. Pri maši nas je bilo okrog 100 soseščanov.

Za življenjski jubilej smo ob tej priložnosti naši članici Pavli Černe izročili simbolično darilo – kipec sv. Florjana. Sledilo je še spominsko fotografiranje vseh udeležencev pred cerkvijo. Srečanje pa smo nato nadaljevali na priložnostni slovesnosti otvoritve info točke, ki je postavljena poleg avtobusne postaje v Dobu.

V nedeljo 6. maja pa smo se gasilci, tokrat v manjšem številu, zopet udeležili Florjanove, sedaj že tradicionalne – sektorske maše, ki nas povezuje v našo šentviško župnijo, na podružnični cerkvi sv. Ane v Češnjicah.