Slovesnost ob 90 letnici Jožeta Kramar- najstarejšega sosesčana

V soboto 17. marca 2012 smo v Dobu slovesno praznovali 90. letnico Jožeta Kramar iz Škoflja. V ta namen je bila darovana zahvalna maša, ki so se je udeležili njegovi sorodniki in ostali domačini. Med povabljenimi je bil tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Po maši mu je čestital in izročil šopek ter dejal, da je trenutno 75. občan, ki ima 90 let ali več. Jože je najstarejši v dobuski soseski in najstarejši moški v KS Dob. Najstarejša v KS Dob in župniji Šentvid, pa je Ivana Kralj (Ilovška mama) iz Hrastovega Dola, rojena leta 1917 in bo prav kmalu dopolnila 95 let.

Jože se je rodil 18. marca, davnega leta 1922, v Dolenjih Ponikvah pri Trebnjem. Delovno mesto šefa železniške postaje v Radohovi vasi, ga je pripeljala v naše kraje. Pred 58. leti sta si z ženo Olgo pred Bogom obljubila zvestobo. Ustvarila sta si dom na Škofljem in vzgojila hčerke Darinko, Bredo, Marto, Vido ter sina Stanka. Jubilant sedaj uživa že 31 let pokoja, kjer svoje zgodbe iz bogatega življenja pripoveduje svojim 13 vnukom in vnukinjam, kmalu pa se mu bo pridružil že 5 pravnuk ali pravnukinja.

Slavljenec se je Bogu zahvalil z naslednjimi besedami: »Srečen sem in se še enkrat zahvaljujem vsemogočnemu Bogu za podarjeno zdravje in srečno življenje«.

Po končani svečani maši je vse prisotne čakalo prijetno druženje ob pijači in jedači.