Dan staršev v KS Dob

V Krajevni skupnosti Dob smo se letos na materinski dan oziroma praznik staršev še posebej pripravljali. Otroci z nekaj starši, so pod vodstvom Urške sodelovali na delavnici, kjer so izdelovali voščilnice. Nastajale so prave umetnine osemnajstih udeležencev. Prav vsaka voščilnica je bila nekaj posebnega in unikatna. Najmlajša udeleženka delavnice je bila stara samo 7 let.

Slovesno pa smo teden družine zaključili na prav poseben način – z darovano mašo za vse žive in pokojne starše v KS Dob. Maše so bile na podružnici v Hrastovem Dolu in Dobu. Pri maši in akademiji, ki je sledila po maši, so se naši otroci v besedi, pesmi in glasbo na poseben način zahvalili svojim staršem, niso pa pozabili tudi na svoje stare starše.

Naše praznovanje pa je bilo zaključeno z naslednjimi besedami:
»Zaključujemo teden družine, ki se je začel na god sv. Jožefa in se zaključuje s praznikom Gospodovega oznanjenja, po novem ga imenujemo kar praznik staršev. Krščanska družina je bila vedno prva poklicana, da posreduje vero. Moč za to poslanstvo pa dobiva iz molitve, praznovanja nedelje in redne nedeljske evharistije.«

V ročno izdelani voščilnici , ki so jo prejeli prisotni starši je zapisano: “Spoštovani starši!

»Se morda še spomnite čarobnega spoznanja, da se je oglasilo novo življenje? Povabite ga iz svojega spomina v današnji dan, napijte se znova iz tolmuna takratne sreče, ko ste prvič objelo drobceno bitjece, tako zelo Vaše, ogrejte se s tistimi sanjami – Ko bo velik… Ko bo velika, bo…

Rastejo ta bitjeca, spreminjajo se in – odhajajo. S seboj odnašajo darove Vaše dragocene vzgoje, zglede in spodbude, na katerih bodo spletali svoja gnezda. Danes smo povezali in položili na oltar iskrena voščila in želje, da bi Vam bilo dano uživati sadove svojega dela in skrbi tudi v svojih vnukih, ki so ob svojih starših pili trud Vaše vzgoje. Vse lepo vam želimo, KS Dob”

Po maši smo izkoristili čas za kratko druženje in klepet ob drobnem presenečenju – ročno izdelanih voščilnic. Vsa naša hitenja in naglica za boljši jutri so se tako za kratek čas ustavila in ponovno združila vse štiri soseske v KS Dob, ki je sedaj že petnajsto leto zapored podprla in organizirala obeležitev materinskega dneva. Kljub temu, da se v zadnjih letih bolj poudarja kot dan staršev in tudi mašni namen je bil temu ustrezen, se očetje maloštevilno odzvali vabilu.