Oktober – mesec požarne varnosti

V PGD Dob smo v ponedeljek 24. oktobra 2011, organizirali taktično vajo, požar na stanovanjskem objektu Škoflje 12. V notranjih prostorih sta bila dva ponesrečenca. Intervencijo smo izpeljali v sodelovanju z PGD Stična.

Vajo smo začeli s pozivniki preko mobitela ob 19. uri in 15 minut. Na kraj gašenja je prispelo nekaj nad 40 gasilcev iz obeh društev. Izvedba vaje je bila zelo zahtevna, saj je bilo v nočnem času in tudi objekt je bil umetno zadimljen.

Po uri in pol smo rešili ponesrečence pogasili požar in prezračili prostore. Vajo so iz domačega društva vodili poveljnik Stane Zajc, vodje prvega napada je bil Tone Klemenčič, vodja drugega napada pa Jure Zajc. Ogledala sta si jo tudi poveljnik GZ Ivančna Gorica Lovro Markovič in poveljnik sektorja Stična Janez Kastelic.

Na koncu smo opravili analizo vaje, opozorili na napake ob izvajanju le te ter napravili »gasilsko« sliko vseh prisotnih. Gostje so nam predstavili še njihovo zadnjo veliko pridobitev nov kamion GVC 16/25. Sledil je le še družaben večer v gasilskem domu.