Maša za gasilce v Dobu 4.5. 2011

Na Florjanovo ali praznik sv. Florjana, ki velja za zavetnika pred ognjem, sušo, povodenj in vojsko, smo se gasilci iz Doba zbrali pri sv. maši za gasilce. Sv. Florjan je zavetnik gasilcev, zato je prav, da se mu zahvalimo in priporočimo za celoletno varstvo nas in naših domov.

Spomnili smo se dogodkov minulega leta – 80. obletnice gasilskega društva in velike povodnji v jeseni 2010. Spomnili smo se tudi na naše sočlane gasilce in sokrajane, ki so v minulem letu odšli po zasluženo plačilo: Antona Glavič, Alojzijo Antončič in Antona Čebular. Vsi trije so bili aktivni, vsak na svoj način in vsak se je po svojih zmožnostih trudil za razvoj kraja, društva in celotne soseske. S svojim načinom življenja so v nas pustili močan pečat.

V molitvi pa smo se spomnili tudi naše soseščanke in laične misijonarke Tine, ki daleč v Angoli pomaga tamkajšnjim ljudem , da ji bo lažji vsakdanjik.

Gasilci smo se zbrali pred gasilnim domom in nato v paradi odšli v cerkev. Zbralo se nas je 35 uniformiranih gasilcev in še nekaj brez uniform. Od tega je bilo 10 pionirjev in tri gasilke. Skupaj z gasilci nas je bilo pri maši okrog 90 soseščanov.

Sv mašo je daroval g. Janez Petek, ki je tudi član našega gasilskega društva. Po končani maši smo našima dvema članoma Vidu Glavič in Stanetu Verbič izročili priložnostno darilo ob življenjskem jubileju.

Sledilo je še spominsko fotografiranje pred cerkvijo in srečanje v gasilskem domu.