Mladinska tekmovanja v letu 2010

V gasilskem društvu je aktivnih pet tekmovalnih ekip. Lahko bi rekli vse, razen ženske ekipe, ki pa je še nimamo. Imamo ekipo mlajših in starejših pionirjev, člansko ekipo A in B, na tekmovanja pa hodijo tudi veterani.
Predstaviti vam želimo najbolj aktivne in uspešne tekmovalce v društvu, seveda pionirje. Radi hodijo na tekmovanja, radi trenirajo, bolj težavni so
seveda
mentorji, predvsem zaradi časovne uskladitve.
Ekipo mlajših pionirjev zastopajo Martin Ostanek, Tomaž Rus, Simon Smrekar, Žiga Antončič, Jan Verbič, David Grabnar, Gašper Polončič, Matic
Ostanek, Matic Antončič, David Kastelic in Ana Kastelic.

Ekipo starejših pionirjev pa sestavljajo Jaka Škrabec, David Klemenčič, Timi Ostanek, Matej Smrekar, Martin Čebular, Toni Čebular in Vid Muhadžić.
Na orientacijskem teku in kvizih se ekipa razdeli, ker tu ni desetine, ampak so po trije tekmovalci.
Orientacijskega teka v Stični 15. maja so se udeležile dve ekipi mlajših in dve ekipi starejših pionirjev. Mlajši pionirji so se uvrstili na 2. in 4. mesto, starejši pa na 7. in 10. mesto. Mentorji so bili Jure Zajc, Boštjan Kastelic in Gregor Klemenčič.
Letošnjega občinskega prvenstva pa se je udeležila le ekipa mlajših pionirjev, kjer so osvojili odlično drugo mesto. Njihov mentor je bil Stane Zajc. Tekmovanje se je odvijalo v Šentvidu in sicer 16. oktobra.
Čez teden dni ali natančneje 24. oktobra se je v Sobračah odvijal kviz v gasilskih disciplinah za mladino. Osvojili so eno prvo in dva deveta mesta. Mentorji so bili Jure Zajc, Luka Rojc in Gregor Klemenčič. Ekipa starejših pionirjev, ki je osvojila prvo mesto se je udeležila tudi regijskega tekmovanja 20. novembra v Dolenji vasi pri Ribnici, z njimi je odšel mentor Jure Zajc.
Mlajši pionirji so si za nagrado ob uspešni uvrstitvi na letošnjem občinskem prvenstvu lahko ogledali lutkovno predstavo z naslovom Pikec ježek in gasilko Jež v kinodvorani Grosuplje. Skupaj z njimi si je predstavo ogledal tudi Stane Zajc in sicer na Martinovo popoldne. Za organizacijo in prevoz se zahvaljujemo Juretu Strmole iz Stične.
Naši pionirji radi tekmujejo, potrebujejo seveda tudi kakšno pohvalo oziroma nagrado. Niso zahtevni, po končanem treningu so popolnoma zadovoljni s pločevinko cole, enkrat letno pa si privoščijo družabno popoldne, seveda kje drugje, kot v piceriji, račun pa pošljejo kar na gasilsko društvo. Vse kakor je delo z mladimi v vsakem društvu oziroma skupnosti nujno potrebno, kajti le na ta način se mladi vključujejo in postanejo dejavni.
Tekmovanje v orjenatcijskem teku Stična 15.maj
Tekmovanje v orjenatcijskem teku Stična 15.maj